DISTRIBUIȚI

În etapa a 19-a din Ligue 1, PSG primește pe „Parc des Princes” vizita lui Nantes. Misiunea lui Ciprian Tătărușanu se anunță una foarte dificilă în partida programată sâmbătă seara, de la ora 22:00.

Paris Saint Germain are la discreție fotbalul francez, conduce campionatul intern cu 10 puncte în fața urmtăoarei clasate, Lille. Mai mult, ocupanta locului secund a jucat deja cu două meciuri în plus față de trupa lui Tuchel. Nantes în schimb are o situație delicată după 16 jocuri – este pe poziția a 13-a, cu doar 4 puncte peste linia care asigură prezența în sezonul viitor din Ligue 1.

PSG DOMINĂ CATEGORIC CAPITOLUL MECIURI DIRECTE

Parizienii au câștigat 18 din ultimele 20 de partide directe, iar celelalte două s-au încheiat la egalitate. Cea mai recentă victorie a lui Nantes a venit pe 16 octombrie 2004, pe când PSG nu avea forța din prezent.

Revenind în prezent, Nantes a pierdut ultimele 15 meciuri cu PSG, iar din 2015 încoace, pe „Parc des Princes”, le Bleus s-au impus la cel puțin două goluri diferență.

FORMĂ SLABĂ PENTRU ECHIPA LUI TĂTĂRUȘANU

Echipa portarului român a câștigat un singur meci din ultimele 5 disputate, iar Tătă a primit în această perioadă nu mai puțin de 9 goluri. În această serie intră și partida pierdută în fața lui Rennes (1-2) în Cupa Ligii, înfrângere care a adus eliminarea lui Nantes din optimile competiției.

De la începutul sezonului, Nantes a câștigat doar 5 meciuri, două dintre acestea în deplasare. Ultimul succes „afară” a fost reușit la Amiens, în finalul lunii octombrie.

NEYMAR ESTE CEL MAI IMPORTANT ABSENT PENTRU PSG

Neymar s-a accidentat în startul lunii decembrie, iar antrenorul Tuchel nu vrea să îl forțeze. Chiar dacă nu a fost refăcut 100%, brazilianul a jucat în meciul important de la Belgrad cu Steaua Roșie și a reușit să marcheze (4-1). Totuși, el nu și-a revenit încă la 100% din capacități, iar duelul cu Nantes nu este unul pentru care să riște.

Absența sa va fi suplinită fără probleme de Mbappe (golgheterul Ligue 1 cu 12 goluri) și Cavani (10 reușite în acest sezon). Uruguayanul a jucat și la mijlocul săptămânii în Cupa Ligii cu Orleans, fiind cel care a deschis scorul. El Matador arată o formă bună, cu 3 meciuri la rând în care a marcat în luna decembrie.

Pronostic : 1X & 0-4 goluri – cotă 1,52

Lasă un răspuns