DISTRIBUIȚI

Joi seară, de la ora 19:55, Rapid Viena și Glasgow Rangers joacă un meci decisiv în ultima etapă a grupei G din UEFA Europa League. Austriecii au un punct în plus față de echipa lui Steven Gerrard, dar scoțienii și-ar asigura cu un succes calificarea în faza eliminatorie.

VICTORIA CU SPARTAK OFERĂ AVANTAJ AUSTRIECILOR

Rapid Viena este într-o poziție ideală pentru calificare, după meciul din etapa precedentă. Conduși cu 1-0 la pauză pe terenul lui Spartak Moscova, alb-verzii au jucat mult mai bine în repriza a doua și au obținut victoria cu un gol marcat în prelungiri de Schobesberger (2-1). În schimb, Rangers a remizat din nou cu Villarreal (0-0) în etapa a cincea, iar Rapid Viena s-ar califica și cu un egal joi. Villarreal conduce grupa G cu 7 puncte (golaveraj 10-5), iar Rapid este pe locul secund, tot cu 7 puncte (golaveraj 5-9). Rangers are 6 puncte, iar Spartak doar 5. Interesant este că toate cluburile implicate au șanse de calificarea înaintea ultimului meci!

RANGERS A CÂȘTIGAT CU 3-1 ÎN TUR

Echilibrul grupei a dus la o situație inedită, deoarece doar austriecii au obținut mai mult de o victorie în primele 5 etape – ambele contra lui Spartak Moscova. Joi seară, Rapid Viena s-ar putea mulțumi cu un scor alb în fața lui Rangers, dar gazdele au probleme de lot înainte de meciul de pe Allianz Stadion: Dibon, Gartler, Mocinic, Pavlovic, Potzmann și Santo sunt incerți.

De la oaspeți lipsesc doar Dorrans și Murphy. În tur a fost 3-1 pentru trupa din Glasgow, grație „dublei” reușite de Alfedo Morelos. Pe de altă parte, Rangers a pierdut singurul meci disputat până acum în Austria, 0-2 la Sturm Graz, în sezonul 2000/2001 al UEFA Champions League. Rapid Viena are 3 victorii și o remiză în 4 meciuri cu cluburile scoțiene.

FAZELE FIXE, O MIZĂ IMPORTANTĂ

Prezentă de 7 ori în grupele UEFA Europa League, Rapid Viena a obținut calificarea în „16”-imi o singură dată, dar alb-verzii mizează în acest sezon pe forma de pe teren propriu: nicio înfrângere în 7 meciuri europene de acasă! Cu toate acestea, austriecii sunt clubul cu cele mai multe eșecuri în Europa League (22), iar antrenorul Dietmar Kühbauer a lucrat toată săptămâna fazele fixe defensive, pentru a nu fi surprins de forța scoțienilor.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Mateo Barac (Rapid) și Borna Barisic (Rangers) au fost colegi la Osijek între 2016 și 2018
  • Rangers este una dintre cele 4 echipe din grupe care au început preliminariile din primul tur
  • Rapid Viena a primit un singur gol în ultimele 3 meciuri și vine după un 0-0 în campionat, cu Sturm Graz
  • Rangers a pierdut un singur meci din ultimele 6, dar vine după un 1-1 cu „lanterna” FC Dundee

Pronostic : Fara gol intre minutele 0-20  – cotă 1,53

Lasă un răspuns