DISTRIBUIȚI

Rayo Vallecano și Celta Vigo au ieșit din Cupa Regelui încă din faza șaisprezecimilor de finală. Cum nu au avut meciuri la mijlocul săptămânii, așadar, cele două vor deschide etapa cu numărul 19 din La Liga, vineri, de la ora 22:00.

RAYO, ÎN CREȘTERE DE FORMĂ, CELTA, PE TOBOGAN

Formația din Vallecas vine după două victorii consecutive în campionat, care nu au ajutat-o însă să părăsească zona retrogradabilă a clasamentului. Rayo ocupă locul 19, cu 16 puncte, trei mai puțin decât prima echipă de deasupra liniei.

Celta Vigo vine după trei etape consecutive fără victorie și alunecă, la rândul său, spre partea de jos a clasamentului. După 18 runde, galicienii sunt pe locul 14, cu 21 de puncte, doar patru mai mult decât are prima echipă de sub linie.

Ultima oară când cele două echipe s-au întâlnit a fost în sezonul 2015/2016 din La Liga, când fiecare dintre cele două formații și-a câștigat meciul de pe teren propriu cu același scor: 3-0.

RAYO, ÎNVINSĂ ULTIMA OARĂ ACASĂ DE CELTA ÎN LA LIGA ÎN 1996!

În ultimele opt dueluri directe, nu s-a înregistrat nicio remiză între cele două cluburi. De șase ori s-a impus Rayo și de două ori a câștigat Celta. Ultima oară când cele două echipe au terminat la egalitate s-a întâmplat în urmă cu opt ani, când ambele formații jucau în Segunda.

Rayo a pierdut un singur meci din ultimele cinci jucate „acasă”, 2-3 cu Barcelona. De cealaltă parte, Celta s-a impus într-o singură deplasare din ultimele cinci.

Estadio de Vallecas, arena lui Rayo, a fost o cetate inexpugnabilă pentru Celta în ultimii 23 de ani în Primera! Echipa din Vigo a câștigat ultima oară în Vallecas în aprilie 1996, cu 3-1.

CELTA VINE FĂRĂ GOLGHETERUL ASPAS

Ținând cont de forma celor două echipe în prezent, pare destul de probabil că această perioadă se va prelungi și după meciul de vineri. Cu atât mai mult cu cât galicienii vin fără golgheterul lor, Iago Aspas, marcator a 10 goluri în acest sezon. O altă absență de marcă este cea a fundașului David Costas, titular în toate meciurile sub comanda noului antrenor, Miguel Cardoso.

Madrilenii stau mai bine și la acest capitol, având o singură absență, cea a lui Gorka Elustondo.

Pronostic : 1X & 0-4 goluri – cotă 1,55

Lasă un răspuns