DISTRIBUIȚI

Încă un derby al suburbiilor Madridului, în etapa a noua din La Liga: Rayo Vallecano și Getafe, două echipe aflate în suferință, se întâlnesc duminică, 21 octombrie, de la ora 13:00. Echipa din Vallecas e pe penultima poziție a clasamentului, cu doar 5 puncte, în timp ce Getafe e pe 14, cu 9 puncte acumulate.

Ambele au avut un parcurs identic în ultimele cinci etape, însă: o victorie, o înfrângere, două remize și iar o înfrângere. Exact în aceeași ordine. În ultimele cinci partide jucate de cele două echipe, fiecare și-a câștigat meciurile de pe teren propriu: 3 victorii pentru Rayo, două pentru „azulones”.

RAYO, NOUĂ VICTORII ÎN ULTIMELE 12 MECIURI DIRECTE
Așadar, din punct de vedere istoric, Rayo stă mai bine față de Getafe. Echipa pregătită de Michel are nouă victorii în ultimele 12 dispute directe cu Getafe, atât în campionat, cât și în Cupă.

Pentru echipa din Vallecas, vestea bună înaintea acestui derby regional este revenirea lui Raul de Tomas la antrenamente și faptul că va fi apt de joc cu Getafe. În schimb, Medran, Tito și Elustondo încă nu sunt refăcuți complet înaintea partidei cu „albaștrii”. Michel a chemat trei jucători de la echipa a doua pentru a suplini absențele din lot. Dincolo, la Getafe, absenți sunt Portillo și Dakonam, suspendați.

GETAFE, MAI BUNĂ ÎN DEPLASARE DECÂT ACASĂ
În ciuda faptului că pe terenul lui Rayo și, în general, în meciurile cu echipa din Vallecas, Getafe nu prea a avut sorți de izbândă în ultimii ani, formația pregătită de Jose Bordalas se descurcă în ultima vreme mai bine în deplasare, decât pe teren propriu. În acest sezon, albaștrii au obținut doar patru puncte acasă, dar au scos cinci în deplasare, unde au reușit și cel mai bun rezultat de până acum: victorie pe terenul Sevillei, actualul lider al clasamentului.

În plus, trupa lui Bordalas stă destul de bine în defensivă, în ciuda rezultatelor din ultima vreme. Getafe a primit mai puține goluri decât meciuri jucate: doar 7! E adevărat, ofensiv nu stau prea bine albaștrii, marcând doar de șase ori până acum.

Pronostic : Getafe draw no bet  – cotă 1,75

Lasă un răspuns