DISTRIBUIȚI

Rayo – Villarreal, un meci între două echipe aflate în suferință, se dispută duminică, de la ora 19:30, pe arena din Vallecas. Formația madrilenă nu a mai învins pe nimeni de nouă partide, în toate competițiile, în timp ce „Submarinul galben” are patru partide consecutive fără victorie. Rayo este pe penultima poziție a clasamentului, cu șase puncte, tot atâtea cât „lanterna roșie” Huesca, în timp ce Villarreal stă ceva mai bine, pe poziția a 16-a, cu 10 puncte acumulate.

NICIO REMIZĂ ÎN ULTIMELE NOUĂ DUELURI DIRECTE
În sezonul precedent, Rayo s-a impus la Vallecas, cu 2-1, în timp ce Villarreal a câștigat meciul de pe teren propriu cu același scor. În ultimele nouă dueluri directe nu s-a consemnat nici o remiză, Villarreal câștigând 7 meciuri, iar Rayo restul de două.

Madrilenii au probleme de lot înaintea disputei cu Villarreal, care și-ar dori să fie prima lor victorie pe teren propriu în acest sezon. Alejandro Galvez s-a accidentat, alăturându-se unei liste de indisponibili care-i mai cuprinde pe Alvaro Medran, Tito, Elustondo, Kakuta și Oscar Trejo. La Villarreal, sunt indisponibili Barbosa, Javi Fuego, Bruno și Carlos Bacca.

A FĂCUT VILLARREAL BLAT PENTRU A O TRIMITE PE RAYO ÎN SEGUNDA?
Rayo are un motiv suplimentar să-și dorească o victorie cu Villarreal. Madrilenii îi consideră pe cei din Castellon printre principalii „vinovați” de retrogradarea lor din urmă cu două sezoane. Acum, la revenirea din Segunda, Rayo își dorește răzbunarea.

Ce s-a întâmplat? Înaintea ultimei etape din sezonul 2015/2016, Rayo Vallecano avea meci acasă cu Levante, în timp ce Sporting Gijon, contracandidată la retrogradare, juca împotriva lui Villarreal. Pentru a rămâne în prima ligă, madrilenii aveau nevoie de victorie cu Levante și ca Gijon să nu câștige în fața „Submarinului galben”, antrenat la acea vreme de actualul tehnician al Valenciei, Marcelino, născut în provincia Asturia, provincia a cărei capitală e chiar Gijon.

Tehnicianul asturian declarase în săptămâna partidei directe contra lui Sporting că își dorește ca formația din Gijon să nu retrogradeze, stârnind un val de critici și de reproșuri din partea reprezentanților celorlalte echipe aflate în lupta pentru evitarea retrogradării, cu precădere Rayo și Getafe.

MARCELINO A FOST DEMIS DUPĂ ACEL MECI
Rayo a câștigat meciul cu Levante, cu 3-1, dar Sporting Gijon s-a impus cu 2-0 în fața lui Villarreal, salvându-se astfel de retrogradare. Rayo a retrogradat prima sub linie, cu doar un punct mai puțin decât Sporting. Partida a fost chiar investigată la acea dată de autoritățile îndreptățite, iar președintele echipei madrilene, Raul Martin Presa nu a avut rețineri în a acuza cu subiect și predicat: ”Villarreal nu și-a apărat corect șansele cu Gijon: nici prin alcătuirea echipei, nici prin așezarea în teren, nici prin joc, nici prin schimbări. S-a putut vedea cu ochiul liber că acolo a fost orice dar nu un meci de fotbal”.

Din sezonul viitor, Marcelino nu a mai continuat pe banca lui Villarreal, iar Fernando Roig, președintele „Submarinului galben” a lăsat să se înțeleagă că demiterea antrenorului a avut de-a face, printre altele, și cu acel meci suspect: „Mereu am apărat onoarea și cinstea în fotbal și nu puteam permite circumstanțe precum cele care au apărut în finalul sezonului”.

Acum, Rayo, revenită în prima ligă, vrea răzbunare, deși nici rezultatele, nici lotul nu o îndeamnă la foarte mult optimism.

Pronostic : ambele marchează – cotă 1,71

LIVE STREAM : Vallecano vs Villarreal

WwW.Brfatu-Marian.Ro

Lasă un răspuns