DISTRIBUIȚI

Când s-a tras la sorți componența grupei B din Europa League, nu puțini au ridicat din sprâncene când au văzut că cele două echipe asociate cu Red Bull, RB Leipzig și FC Salzburg, vor juca una împotriva celeilalte, în aceeași grupă cu Celtic și Rosenborg.

UEFA LE-A DAT VOIE SĂ JOACE ÎN FINAL ÎN ACEEAȘI COMPETIȚIE
Lepizig a fost înființată în 2009 cu ajutorul producătorului ultra-cunoscut de băuturi energizante și a reușit patru promovări în șapte ani. Red Bull a cumpărat FC Salzburg cu patru ani mai devreme, în 2005, dar în prezent nu mai deține acționariatul echipei, la care este doar sponsor.

Deși UEFA interzice echipelor cu legături puternice între ele să joace una împotriva celeilalte în aceeași competiție, după o lună de investigații, forul continental a conchis că ambele echipe pot lua startul în Champions League. Asta pentru că până de curând, cele două cluburi aveau aceeași conducere executivă.

Niciuna nu a reușit calificarea în grupele UCL, astfel că au ajuns în a doua competiție, unde vor debuta una împotriva celeilalte, joi, 20 septembrie, de la ora 22:00, pe, ironic, Red Bull Arena.

SALZBURG, O FORȚĂ ÎN EUROPA LEAGUE
Salzburg este neînvinsă în 17 din ultimele sale 19 jocuri în Europa League. Leipzig, la rândul său, are o serie de 6 meciuri fără eșec în UEL. Austriecii au început ca din pușcă în campionat, adunând maximum de puncte, 21, după șapte runde. RB Leipzig, însă, a strâns doar 4 puncte în trei etape în Bundesliga germană, ocupând locul 10.

Salzburg se bazează pe un lot extrem de talentat de jucători. Nu trebuie uitat că, în aprilie, Salzburg a câștigat UEFA Youth League, învingând Barcelona în semifinale și pe Benfica în finală.

Germanul Marco Rose, aflat pe banca lui Salzburg, nu-și poate folosi golgheterul la zi, bosniacul Smail Prevljak, accidentat.

Alături de el, alți patru jucători sunt incerți sau indisponibili: Patson Daka, Patrick Farkas, Zlatko Junuzovic și Kilian Ludewig.

Dincolo, germanii au un singur jucător incertîn lot, Marcel Halstenberg.

Pronostic : ambele marchează – cota 1.50

Lasă un răspuns