DISTRIBUIȚI

Real Madrid și-a găsit nașul etapa trecută, fiind spulberată de Sevilla cu 3-0 în doar o repriză. Din 2015 nu mai câștigase echipa „galactică” pe Ramon Sanchez Pizjuan, dar acum criza s-a adâncit. A pierdut șase din ultimele șapte meciuri de La Liga jucate pe arena andaluză.

LOPETEGUI NU FACE FAȚĂ CU ECHIPELE MARI. ROMA, O EXCEPȚIE?
Problema lui Julen Lopetegui este că, în afară de victoria concludentă cu Roma, din UCL, nu reușește nicicum să facă față meciurilor cu echipele mari. Cu Atletico Madrid, în Supercupa Europei, a capitulat, cum a făcut-o și cu Sevilla, etapa trecută, în Primera Division. În plus, la Bilbao, cu Athletic, nu a reușit decât un 1-1.

Acum, în calea Realului apare din nou rivala sa Atletico. Rivală care, de la venirea lui Diego Simeone, a devenit, din victima preferată, călăul „albilor”. Și nu doar în deplasare, ci și pe terenul Realului, pe Santiago Bernabeu.

Pe 28 septembrie 2013, acum cinci ani, Atletico învingea pe Santiago Bernabeu cu un gol marcat de Diego Costa. Avea să fie doar începutul. Acelui 0-1 i-au urmat un 1-2 și apoi un nou 0-1, urmate de două remize la 1 în ultimele două derby-uri de campionat jucate pe stadionul echipei merengue.

Toate astea după ce, înainte de acel meci, timp de 14 ani Atletico nu câștigase un derby în fața lui Real Madrid. „Căutăm rival demn pentru a juca un derby”, obișnuiau în acei ani să afișeze fanii „los blancos” la meciurile cu alb-roșiii. Venirea lui „Cholo” Simeone pe banca lui Atletico le-a îndeplinit dorința.

ATLETI, LA 90 DE MINUTE DE EGALAREA UNUI RECORD ISTORIC
Atleti este la 90 de minute de egalarea celei mai lungi serii de invincibilitate a unei echipe spaniole pe Bernabeu. Valencia din anii 40 a reușit, timp de șase sezoane, să plece neînvinsă de pe stadionul de pe Paseo de la Castellana. Un egal i-ar fi suficient echipei lui Simeone pentru a reuși atingerea acestui record istoric, pe care l-ar putea chiar doborî anul viitor.

Interesant este că și la meciul de sâmbătă, 29 septembrie, se pot afla în teren cinci dintre cei care au reușit și prima victorie din această serie, de pe 28 septembrie 2013: Diego Costa, Filipe Luis, Juanfran, Godin și Koke.

Dacă înaintea partidei din etapa precedentă, Real Madrid părea formația mai în formă, după înfrângerea cu Sevilla balanța înclină înspre rivala Atletico. Alb-roșiii și-au depășit propriul moment de criză și ajung pe Bernabeu după o serie de trei victorii consecutive în toate competițiile. În plus, parcă și absențele din lotul lui Simeone sunt mai puțin importante decât cea din lotul lui Lopetegui. Gimenez, Savic și Arias sunt indisponibili la Atletico, în timp ce Isco e „out” din lotul lui Real pentru acest derby, tocmai într-un moment în care era în maximum de formă, înaintea operației de apendicită.

ULTIMUL MECI DIRECT: 4-2 PENTRU ATLETI ÎN SUPERCUPA EUROPEI
În plus, ascendentul moral aparține tot echipei de pe Wanda Metropolitano. La ultima confruntare directă, din Supercupa Europei, Atletico s-a impus cu un 4-2 categoric în fața rivalei sale. În ultimele cinci întâlniri directe din toate competițiile, Atletico s-a impus de două ori, de două ori s-a încheiat nedecis, iar o dată a câștigat Real Madrid.

După ce Courtois a încasat trei goluri cu Sevilla, e foarte posibil ca Julen Lopetegui să-l reintroducă titular pe Keylor Navas în poarta echipei sale.

Pronostic : ambele marchează – cotă 1,72

Lasă un răspuns