DISTRIBUIȚI

Cele două echipe „regale” din Madrid și capitala Cataloniei se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21:45, în etapa cu numărul 5 din La Liga, pentru a 166-a oară în istorie.

Balanța atârnă greu în dreptul „galacticilor”: 98 de victorii, față de doar 34 ale lui Espanyol. Restul de 33 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Madrilenii au marcat 367 de goluri, față de 189 ale barcelonezilor.

EXCES DE OPTIMISM ÎN TABĂRA CATALANĂ
Mai mult, Espanyol este echipa pe care Real Madrid a învins-o de cele mai multe ori în istoria La Liga! Cu toate acestea, catalanii nu se lasă apăsați de grandoarea rivalului și nici de statistica necruțătoare.

„Este un rival pe care toată lumea dorește să-l învingă. Este un stadion unde trebuie să încerci să fii protagonist. Sunt trei puncte prețioase în joc și nu trebuie să ne lăsăm apăsați de măreția rivalului. Mergem să luptăm pentru cele trei puncte, la fel cum facem în fiecare etapă”, a declarat portarul lui Espanyol Diego Lopez.

În ultimele cinci întâlniri, formația merengue s-a impus de patru ori, dar singura victorie a lui Espanyol a venit chiar în ultimul meci jucat: 1-0, în returul sezonului trecut.

ÎNCEPUT DE SEZON FOARTE BUN AL LUI ESPANYOL
„Los Blancos” sunt pe val. Deși în campionat au avut o sincopă etapa trecută, doar 1-1 la Athletic Bilbao, în Champions League au debutat pentru al 12-lea an la rând cu o victorie: 3-0 cu AS Roma.

Espanyol a început, la rândul său, foarte bine sezonul, fiind pe locul 4, cu 7 puncte, înaintea acestei etape.

Antrenorul Rubi este optimist și crede că poate obține prima victorie a lui Espanyol pe Bernabeu din sezonul 1995/1996 încoace. Echipa sa a primit doar trei goluri în patru etape și apărarea este la un nivel foarte bun, în opinia sa.

În plus, în sezonul precedent, una dintre slăbiciunile formației catalane a fost forma slabă arătată în deplasări. Capitol la care noul tehnician a făcut progrese. De când a ajuns, astă-vară, la Espanyol, Rubio a lucrat mult la psihicul și încrederea jucătorilor săi și, conform declarațiilor războinice ale acestora, crede că a și reușit.

Esteban Granero, fost jucător al Realului, în prezent la Espanyol, este unul dintre cei mai optimiști: „Mă bucur că mă întrebați cum putem bate Madridul, nu dacă-l putem bate. Da, cred că putem câștiga, important este să ținem mingea și să mizăm pe jocul ofensiv. Espanyol a demonstrat că acest joc îi priește cel mai mult. Forța noastră stă în a ne menține încrederea în noi”, a spus mijlocașul de 31 de ani.

LOPETEGUI VA ROTI JUCĂTORII ÎN PRIMUL 11
Dincolo, Julen Lopetegui vine după un 3-0 entuziasmant cu Roma, în UCL, și va dori să facă anumite permutări în echipa de start. Antrenorul ”albilor” crede în rotirea jucătorilor și își dorește să ofere șansa celor mai mulți dintre ei să strângă minute în teren.

Astfel, Asensio va reveni, cel mai probabil, în echipa de start, după ce a fost doar rezervă miercuri seară. Totodată, sunt șanse mari să debuteze în sfârșit și Odriozola, în locul lui Dani Carvajal. Un alt nume care ar putea apărea din primul minut în teren este Mariano, cel care a marcat miercuri, la re-debutul la Real, în Liga Campionilor.

Cum ar putea arăta primul 11 al lui Real Madrid sâmbătă, contra lui Espanyol: Courtois – Odriozola, Ramos, Varane, Nacho – Casemiro, Isco, Ceballos – Bale, Mariano, Asensio.

Pronostic : 1 pauză / 1 final – cotă 1,60

Lasă un răspuns