DISTRIBUIȚI

Real Sociedad vine după victoria din deplasare din derby-ul basc, de pe terenul lui Athletic Bilbao, scor 3-1, și acum așteaptă vizita Gironei, o echipă aflată în derivă, fără victorie în ultimele cinci etape, dar totodată neînvinsă încă „afară”. Bascii sunt pe locul 9, cu 11 puncte, iar o eventuală victorie în meciul de luni i-ar trimite direct în lupta pentru locurile de cupe europene.

MECI SPECIAL PENTRU EUSEBIO SACRISTAN
În sezonul precedent, echipa txuri urdin a câștigat cu 5-0 meciul de pe teren propriu cu Girona. În toate cele șase partide anterioare, catalanii s-au impus o singură dată, un 1-0 în liga a doua, în 2010.

Pentru Eusebio Sacristan, antrenorul Gironei, este o bună ocazie de răzbunare, întrucât sezonul trecut a pregătit-o chiar pe Sociedad, de la care a plecat, însă, „pe ușa din dos”.

TREI JUCĂTORI DE BAZĂ REVENIȚI DUPĂ ACCIDENTĂRI
Dincolo, la Real Sociedad, antrenorul Asier Garitano a avut parte de câteva vești bune înaintea acestui duel. Trei dintre jucătorii pe care nu a putut conta mult timp, din cauza accidentărilor, sunt refăcuți și apți de joc: Willian Jose, Adnan Januzaj și Diego Llorente.

Pentru prima dată, după multe săptămâni, Garitano a avut peste 20 de jucători ai primei echipe la antrenamentele premergătoare acestei runde.

SOCIEDAD ÎNCĂ N-A CÂȘTIGAT ACASĂ, GIRONA ÎNCĂ N-A PIERDUT „AFARĂ”
Surprinzător sau nu, pentru Sociedad o victorie pe Anoeta ar reprezenta o premieră în acest sezon. Bascii au trei victorii până acum în această ediție de campionat, dar toate reușite în deplasare. Trupa lui Garitano încă nu a reușit să învingă pe nimeni pe propriul teren, dar partida cu Girona pare ocazia perfectă pentru a depăși acest hop! Asta deși echipa catalană pare mult mai solidă în deplasări.

În cele trei runde disputate afară în acest debut de sezon, Girona este neînvinsă: a câștigat la Villarreal (1-0) și a remizat pe Camp Nou, cu Barcelona (2-2) și la Huesca (1-1). Și pentru ei, așadar, o înfrângere în deplasare ar reprezenta o premieră în acest sezon.

Pronostic : pauză sau final 1 – cotă 1.50

Lasă un răspuns