DISTRIBUIȚI

Real Sociedad dă piept, în etapa cu numărul 11 din La Liga, cu Sevilla, echipă aflată pe val atât în campionatul spaniol, cât și în Europa League. În ultimele șase etape, bascii au câștigat un singur meci, tocmai împotriva marii rivale basce Athletic Bilbao, chiar pe Nuevo San Mames. Sevilla, în schimb, vine după două victorii consecutive, menite să șteargă amintirea înfrângerii cu 2-4 cu liderul Barcelona.

SEVILLA A PIERDUT CINCI DIN ULTIMELE 7 VIZITE PE ANOETA
Anul trecut, pe Anoeta, bascii s-au impus cu 3-1, dar formația lui Asier Garitano nu se simte foarte bine în acest sezon. Andaluzii sunt pe locul 3, cu 19 puncte, la doar două lungimi de trupa blaugrana, liderul campionatului, în timp ce Sociedad e pe locul 12, cu doar 12 puncte acumulate în zece etape.

Sevilla a pierdut cinci din ultimele șapte partide jucate pe Anoeta, unde, de-a lungul istoriei, a câștigat doar 7 din cele 59 de meciuri. Ultima victorie a andaluzilor pe arena lui Real Sociedad datează de acum două sezoane, când Sevilla a câștigat cu 4-0 în fața formației conduse atunci de Eusebio Sacristan, grație unei „triple” a lui Ben Yedder și unui gol marcat de Pablo Sarabia.

În acest sezon, Sevilla s-a impus în trei partide la rând la San Sebastian, într-o serie care s-a prelungit din 2006 până în 2011 (a inclus o perioadă de trei ani în care Sociedad a fost în Segunda).

TREI VICTORII PENTRU SOCIEDAD, TOATE ÎN DEPLASARE
Pablo Machin, antrenorul echipei andaluze, nu va putea miza în meciul de la San Sebastian pe Gonalons și pe Andre Silva, una din principalele sale guri de tun. Dincolo, bascii nu îi vor putea utiliza pe Sangalli, Zaldua, Concha, Merino și Merquelanz.

Real Sociedad încă așteaptă, după 10 etape, prima victorie pe teren propriu în acest sezon! Deși bascii au trei victorii în această ediție de campionat, toate trei au fost obținute în deplasare: la Villarreal, Huesca și Athletic Bilbao. Să fie meciul cu Sevilla primul în care fanii din Donostia se vor putea bucura la un succes pe Anoeta?

Pronostic : peste 2.5 goluri – cotă 1,70

Lasă un răspuns