DISTRIBUIȚI

EHF Champions League, cea mai tare competitie inter-cluburi din lume, revine in lumine reflectoarelor. Miercuri seara, incepand cu ora 20:00, Rhein-Neckar Lowen primeste vizita celor de la Barcelona si se anunta foarte atractiva.

Rhein-Neckar Lowen cu Nikolaj Jacobsen pe banca, in sezoanele 2015-16 si 2016-17 a cucerit campionatul, iar in sezonul precedent a castigat si cupa. In campionat a terminat doar pe locul trei, desi, cu cinci etape inainte de final a avut un avantaj patru puncte. In Liga Campionilor a fost eliminata de Vive Kielce, din cauza programului foarte incarcat. In aceasta vara, lotul echipei a suferit cateva modificari. Kim Ekdahl du Rietz a plecat la PSG, iar Harald Reinking si Hendrik Pekeler la THW Kiel. In schimb, au fost adusi Iilja Abutovic de la Vardar si Jesper Nielsen de la PSG. Noul sezon l-a inceput in forta si dupa patru etape se afla pe primul loc cu maximum de puncte. Etapa precedent a jucat in deplasare la Bietigheim-Metterzimmern, unde s-a impus fara probleme la 15 goluri diferenta. Mai multi jucatori au fost odihniti in repriza secunda, pentru aceasta partida. Ofensiva este punctul forte al echipei, dar nici in aparare nu sunt probleme. Avand in vedere valoarea lotului, din punctul meu de vedere, Rhein-Neckar Lowen porneste cu prima sansa la castigarea campionatului si poate ajunge si in Final Four.

Fostul selectioner al Romaniei, Xavier Pascual, se afla pe banca echipei din 2009. In aceasta perioada, a castigat tot ce s-a putut cu Barcelona si avand in vedere forta financiara a clubului, cu siguranta va mai cuceri cateva trofee. Din 2011 a castigat de sapte ori la rand campionatul si nici in acest sezon nu va avea probleme. In Liga Campionilor a ratat prezenta in Final Four, dupa ce a pierdut in mod surprinzator in fata celor de la Montpellier. Pentru actualul sezon au fost adusi cinci jucatori, cel mai important este venirea tanarului Ludovic Fabregas de la Montpellier. La inceputul lunii a cucerit super cupa, in fata celor de la La Rioja. Ieri a debutat si in campionat, cu o victorie categorica obtinuta in deplasare la Alcobendas. A marcat 50 de goluri, cea ce este foarte-foarte mult. Jucatorii inca nu sunt in forma maxima, iar Rhein-Neckar Lowen poate profita de acest lucru.

Pana acum cele doua echipe s-au intalnit de noua ori, iar scorul este egal, 3-3. Ultima oara cele doua echipe s-au confruntat anul trecut, in Liga Campionilor, atunci partida s-a incheiat la egalitate, 26-26.

Barcelona are ca obiectiv pentru acest sezon, castigarea Ligi Campionilor, in timp ce Rhein-Neckar Lowen se concentreaza mai mult pe campionat. Va fi un duel echilibrat, pe care cred ca Barcelona il va castiga. 

Pronostic : Barcelona -1.5 goluri

Lasă un răspuns