DISTRIBUIȚI

În vară, conducerea Ripensiei Timișoara a decis ca jocurile oficiale ale cvadruplei campioane a României să se dispute pe principala arenă a orașului ”Dan Păltinișanu”.

Mutarea nu pare să fie una fericită, deoarece ”Ripi”, în 14 runde, a adunat mai multe puncte în deplasare (opt) decât în jocurile în care a fost gazdă. Ripensia a scos doar cinci puncte în fața propriilor fani, singura victorie fiind cea cu Metaloglobus (2-1, 15 septembrie), obținută pe final. Este drept, formația care va fi antrenată din 5 noiembrie de Alexandru Pelici a câștigat pe ”Dan Păltinișanu”, contra celor de la ASU Politehnica (1-0), dar deși a fost considerată gazdă, s-a simțit ca în deplasare deoarece suporterii ”alb-violeți” din tribune au fost mai numeroși și mai activi.

Meciul Ripensia – FC Argeș se joacă vineri, 2 noiembrie, de la ora 18:00, în etapa a 15-a din Liga 2. Până la instalarea lui Pelici, echipa va fi pregătită de ”secundul” Iulian Munteanu.

GOL PRIMIT ÎN FIECARE MECI DE PE TEREN PROPRIU
Ripensia vine după un 0-2 la Aerostar Bacău și este pe loc retrogradabil, 16, cu 13 puncte. Nu mai puțin de 27 de goluri au primit până acum timișoreni, ei încasând cel puțin un gol în fiecare joc disputat pe teren propriu.

Bănățenii se expun destul de mult din punct de vedere defensiv: nu mai puțin de șapte penalty-uri au fost dictate împotriva lor în acest sezon.

LA PITEȘTENI, REVINE GOLGHETERUL BUHĂESCU
Golgeterul argeșenilor, Vasile Buhăescu (nouă goluri), va reveni în echipă după două etape de suspendare. Elevii lui Emil Săndoi au învins în runda trecută fără probleme pe Dacia Unirea Brăila, cu 4-1, rămânând în preajma podiumului, pe locul 5, cu 28 de puncte.

În ciuda valorii bune pentru eșalonul secund, Argeșul a înregistrat în acest sezon câteva eșecuri surprinzătoare: 1-3 la Farul, 0-1 la Aerostar (ambele în Liga 2), respectiv 0-2 la CSM Slatina (Cupa României).

În sezonul trecut, s-au consemnat două meciuri echilibrate: în tur, 1-1 la Timișoara, în retur a câștigat Argeșul, cu 2-1.

Pronostic : victorie FC Argeș – cotă 2,25

Lasă un răspuns