DISTRIBUIȚI

Portugalia a început mai bine partida de la Ovidiu, cu centrări peste centrări în careul lui Ionuţ Radu. Defensiva noastră s-a prezentat impecabil. România a început să se instaleze în jumătatea adversă, dar Gonçalves a deschis scorul în minutul 16. Decarul Carvalho a pasat în marginea careului, iar Gonçalves a şutat la colţul lung, fără şansă pentru Radu. Până la pauză am dominat categoric, dar fără să egalăm. Hagi a fost aproape de un gol superb, dar Fereira a respins în extremis. Diogo Jota ne-a iertat în câteva rânduri, şutând în diagonală pe lângă poarta apărată de Radu.

Hagi, prea multe „floricele”, prea puţin fotbal

În partea secundă n-am mai avut acelaşi entuziasm. Hagi Jr a fost cel mai activ tricolor, dar a abuzat „floricele”, fiind înlocuit în cele din urmă cu Adi Petre. Elevii lui Isăilă au fost răsplătiţi în ultima jumătate de oră. Florinel Coman a schimbat partea cu Dennis Man, care a şutat pe jos pe centrul porţii. Ferreira a deviat balonul la colţul scurt, iar Pereira n-a mai putut interveni. În aceleaşi timp, Bosnia a deschis scorul în Ţara Galilor, prin Gojak.
Man putea reuşi dubla după alte zece minute. În urma unei combinaţii succesive cu Puşcaş, jucătorul FCSB-ului a ajuns în faţa porţii, dar a mai făcut un dribling în plus şi a pierdut controlul balonului.

Rămânem lideri după cinci jocuri disputate, cu 11 puncte. Bosnia se află pe locul secund, cu nouă puncte după tot cinci meciuri. Portugalia are numai patru puncte, dar două meciuri în minus. Lusitanii trebuie să înfrunte Ţara Galilor şi Liechtenstein. Pentru noi urmează partida de la Cardiff, iar cu o victorie suntem foarte aproape de calificare.

LĂSAȚI UN MESAJ