DISTRIBUIȚI

Rusia – Suedia, meci din etapa a treia a grupei 2 din Seria B a Ligii Națiunilor UEFA, se dispută joi, 11 octombrie, de la ora 22:45, la Kaliningrad. Nordicii au pierdut primul meci din grupă, 2-3 acasă, cu Turcia, în timp ce Rusia a câștigat în fața aceluiași adversar în deplasare, scor 2-1. De altfel, Suedia are o serie de trei înfrângeri consecutive, cu Anglia, Austria și Turcia, în timp ce rușii vin după două victorii la rând, cu Turcia și Cehia.

FORMA ȘI STATISTICA ULTIMELOR MECIURI O DAU FAVORITĂ PE RUSIA
Și statistica ultimelor cinci întâlniri directe o favorizează tot pe Rusia, nu doar forma de moment. Naționala pregătită în prezent de Stanislav Cherchesov a câștigat două din ultimele cinci partide directe, remizând în alte două. „Galben-albaștrii” au o singură victorie în acest interval, și aceasta obținută acum 20 de ani, în 1998, într-un meci amical! Selecționata „Marelui Urs” a câștigat ultimele două meciuri cu Suedia fără să primească gol!

Elevii lui Janne Andersson nu-și mai permit pași greșiți, după înfrângerea cu Turcia, din partida precedentă, dar ultimul rezultat pozitiv în deplasare a fost acum un an, 0-0 cu Italia, iar ultima victorie „afară” datează din septembrie 2017, în preliminariile pentru CM din Rusia, 4-0 în Belarus. Ultima înfrângere acasă a rușilor datează chiar de la Mondialele pe care le-a găzduit astă-vară, când a fost învinsă de Croația în „sferturi”, la lovituri de departajare.

PORTARUL TITULAR DIN ULTIMII 13 ANI S-A RETRAS
La începutul acestei luni, Rusia l-a pierdut pe Igor Akinfeev, portarul numărul 1 al naționalei din ultimii 13 ani. Andrey Lunev a început în poarta Rusiei la ultima partidă jucată și speră să rămână principala alegere a lui Cherchesov între buturi.

Rusia profită de faptul că forma bună de la Mondiale a reușit să i se prelungească și în noua competiție înființată de UEFA. Suedia, deși a ajuns tot până în sferturile de finală, la fel ca adversara sa de acum, nu a reușit să rămână la forma care a dus-o până acolo.

Rușii au un atac foarte echilibrat, în care forța fizică a lui Dzyuba se îmbină fericit cu tehnica și viteza lui Golovin și Cheryshev. Toți trei au arătat o formă bună în ultimele meciuri jucate, în timp ce adversarii lor direcți din apărarea Suediei, Andreas Granqvist și Victor Lindelof, nu se pot lăuda cu același lucru.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* În șase din ultimele 7 meciuri ale Rusiei s-au înscris peste 2.5 goluri * Rusia a câștigat patru din ultimele șapte partide jucate * Suedia a pierdut patru din ultimele șase meciuri jucate * Suedia a înscris cel puțin o dată în 5 din ultimele 7 partide * Rusia a primit cel puțin un gol în 7 din ultimele opt meciuri jucate

Pronostic : sub 2.5 goluri – cotă 1.65

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns