DISTRIBUIȚI

Şahtior Doneţk s-a calificat în optimile de finală din UEFA Champions League! Ucrainenii au provocat liderului din Premier League, Manchester City, prima înfrângere suferită în actualul sezon în toate competiţiile. Şahtior a terminat pe locul al doilea în Grupa F şi va însoţi în optimi echipa lui Pep Guardiola.

Manchester City a ajuns în Ucraina din postura de câştigătoare a Grupei E, indiferent de rezultatul partidei cu Şahtior. „Minerii” aveau nevoie de cel puţin un punct pentru a-şi asigura locul în optimi, dar au obţinut o victorie mare în faţa echipei lui Pep Guardiola.

Bernard, cu un şut superb la colţul lung (min. 26), şi Ismaily, după o ieşire hazardată a portarului Ederson (min. 32), au marcat pentru Şahtior în prima repriză a meciului. Marlos a fost omul cu pasa decisivă la ambele reuşite ale gazdelor.

City nu a reuşit decât să reducă din diferenţă, în prelungirile partidei, atunci când Aguero a marcat din penalty. 2-1 pentru Şahtior, iar seria de 20 de meciuri fără eşec a lui City a fost întreruptă.

A fost meciul cu numărul 100 al lui Pep Guardiola în UEFA Champions League. Antrenorul lui City a ratat șansa de a termina grupa cu punctaj maxim. Manchester City era singura echipă care mai putea încheia faza grupelor cu 6 victorii.

LĂSAȚI UN MESAJ