DISTRIBUIȚI

Într-o grupă F din care mai fac parte Manchester City și Lyon, Șahtior și Hoffenheim par „condamnate” a priori la lupta pentru locul 3, care duce în Europa League. Formația germană s-a calificat pentru prima dată în grupele UCL, după ce a terminat pe locul 3 în Bundesliga, în sezonul trecut.

Doar șapte jucători din lot au mai jucat în Liga Campionilor: Joshua Brenet, Adam Szalai, Steven Zuber, Havard Nordtveit, Nico Schulz, Ishak Belfodil și Leonardo Bittencourt. Hoffe a devenit a 13-a formație germană care joacă în UEFA Champions League, un record pe care Bundesliga îl împarte cu Spania.

ȘAHTIOR DEFILEAZĂ ÎN CAMPIONAT
În campionat, cele două formații au avut un start diferit de sezon. Șahtior e lider autoritar deja, după doar 8 runde, în Ucraina, la cinci lungimi de a doua clasată și la 7 de rivala Dinamo Kiev.

Hoffenheim, însă, are doar 3 puncte după 3 runde în Bundesliga, ocupând locul 11. Echipa din Donețk are cinci victorii consecutive, în timp ce Hoffenheim are doar o victorie în ultimele trei runde.

Șahtior e pentru a opta oară în ultimii zece ani în grupele UCL. Brazilianul Junior Moraes e golgheterul echipei și al ligii ucrainene la zi, cu șapte goluri marcate, fiind principala amenințare pentru Hoffenheim miercuri, 19 septembrie, de la ora 19:55.

În ultimele sale cinci meciuri jucate acasă cu formații germane, Șahtior a încheiat la egalitate! Anul trecut, însă, ucrainenii au câștigat toate meciurile de acasă în grupe, calificându-se în optimile de finală, unde a fost scoasă de Roma.

Pronostic : ambele marchează – cota 1,58

Lasă un răspuns