DISTRIBUIȚI

AC Milan a încheiat anul 2018 cu o victorie la limită în faţa lui SPAL (2-1), rezultat care i-a salvat postul lui Gennaro Gattuso, dar începutul lui 2019 se anunţă mult mai dificil. Rossonerii joacă la Genova, împotriva Sampdoriei, în capul de afiş al optimilor de finală din Cupa Italiei, competiţie în care au ajuns în finală, în sezonul trecut.

HIGUAIN A SPART GHEAŢA, DAR E PE PICIOR DE PLECARE

În meciul cu SPAL, Gonzalo Higuain a dat golul izbăvitor, prima sa reuşită după o secetă de două luni. Argentinianul rămâne fundamental în încercarea clubului de a reveni în Liga Campionilor, dar viitorul său la Milano este incert.

Presa internaţională insistă în ultimele zile pe ideea transferului său la Chelsea, acolo unde este dorit de fostul său antrenor de la Napoli, Maurizio Sarri. Afacerea depinde, însă, şi de Juventus, echipa de la care „Pipita” a fost împrumutat pe San Siro.

GATTUSO PREGĂTEŞTE SCHIMBĂRI ÎN ECHIPĂ

Cu gândul şi la partida cu Juventus, din Supercupa Italiei, care se va disputa pe 16 ianuarie, Gattuso pregăteşte câteva schimbări în echipa de start. Astfel, în primul 11 şi-ar putea face apariţia Andrea Conti şi Diego Laxalt, în timp ce Pepe Reina va juca în poartă, în locul lui Donnarumma.

În condiţiile în care Suso este suspendat pentru duelul cu Juve, după ce a fost eliminat în meciul cu SPAL, spaniolul nu va fi menajat şi va fi titular în Cupă. Sunt şanse ca şi noua achiziţie, brazilianul Lucas Paqueta, să prindă câteva minute în repriza a doua.

UN DUEL CU MILAN A ADUS PRIMA CUPĂ A ITALIEI PENTRU SAMPDORIA

De 13 ori s-au întâlnit cele două echipe în această competiţie, iar Milan s-a impus de opt ori (4 înfrângeri). „Diavolul” a câştigat ultimele şase „directe” în această competiţie, însă Doria are amintiri plăcute legate de confruntările cu rossonerii.

În sezonul 1984/85, genovezii au cucerit prima din cele 4 Cupe ale Italiei din palmaresul lor chiar după o finală cu Milan. Echipa care îi avea în atac pe „gemenii golului” Gianluca Vialli şi Roberto Mancini a luat trofeul după ce s-a impus în ambele manşe ale ultimului act, 1-0 şi 2-1.

Totuşi, Samp a eliminat-o doar o dată pe Milan, în optimile Cupei, în patru încercări. S-a întâmplat în 1962, când a câştigat cu 1-0 acasă.

Pronostic : 1X & peste 1,5 goluri – cotă 1,90

Lasă un răspuns