DISTRIBUIȚI

După victoria cu numărul 700 în Serie A, 5-0 cu Frosinone, în deplasare, Sampdoria joacă restanţa cu Fiorentina pe teren propriu, miercuri, de la ora 20:00, şi are şansa de a trece pe locul 2.

DORIA A SPUS ADIO COMPLEXULUI DEPLASĂRILOR
Cunoscută pentru problemele pe care le are în deplasare şi contra formaţiilor nou-promovate, Sampdoria s-a dezlănţuit în weekend, când a obţinut o victorie entuziasmantă pe terenul lui Frosinone.

Un succes venit după 3-0 cu Napoli şi care face din formaţia lui Marco Giampaolo a treia forţă ofensivă din Serie A, după Juventus şi Sassuolo. Genovezii au opt goluri marcate şi e de aşteptat ca această cifră să crească, după duelul cu gruparea viola.

UN GOLGHETER SURPRINZĂTOR
Pentru cifrele excelente ale Doriei este responsabil şi Gregoire Defrel. Francezul a venit de la AS Roma printre dubiile fanilor, dar are un început de sezon remarcabil. A marcat deja 4 goluri şi împarte primul loc în clasamentul golgheterilor din Serie A cu o altă revelaţie, polonezul Krzysztof Piatek, de la rivala Genoa.

“E un jucător foarte bun, cu dribling, rapid, are calitate, e altruist şi suntem fericiţi să-l avem cu noi. Am fost norocoşi să-l luăm, chiar asumându-ne nişte riscuri, pentru că a avut câteva accidentări. Mie îmi plac jucătorii rapizi, iar el e un atacant rapid şi agil. Datorită lui putem juca în profunzime”, l-a caracterizat Giampaolo pe fotbalistul de 27 de ani, care la Roma a marcat o singură dată în 15 apariţii (doar 5 ca titular).

FIORENTINA, FĂRĂ SUCCES CU SAMPDORIA DE APROAPE 3 ANI
Entuziasmul din startul sezonului s-a mai stins la Firenze. Victoria cu Chievo (6-1) a fost urmată de succesul obţinut greu cu Udinese (1-0) şi eşecul cu Napoli (0-1), iar pentru echipa lui Stefano Pioli urmează duelul cu un adversar care nu i-a făcut deloc viaţa uşoară în ultimii ani. Din noiembrie 2015 aşteaptă Fiorentina să câştige în faţa Sampdoriei, care s-a impus în ambele meciuri din sezonul trecut.

Cu toate acestea, oaspeţii de miercuri stau mai bine la “directe”. Au 41 de victorii, faţă de cele 34 ale adversarilor, iar alte 43 de meciuuri s-au încheiat la egalitate. Şi golaverajul este favorabil Fiorentinei, 155-135.

CU O VICTORIE, DORIA TRECE PE LOCUL 2
Dacă îşi va continua perioada excelentă şi va câştiga în faţa Fiorentinei, Doria va face 9 puncte şi va trece peste Sassuolo şi Napoli în clasamentul din Serie A. Doar campioana Juventus va fi în faţa genovezilor. Gruparea bianconera a rămas singura cu punctaj maxim după patru etape.

Pronostic : șansa dublă 1X – cota 1,53

Lasă un răspuns