DISTRIBUIȚI

Miercuri seara, incepand cu ora 21:45, Coliseum Arena va gazdui meciul dintre San Pablo Burgos si Baskonia. Se anunta o partida dezechilibrata, pe care oaspetii ar trebui sa o castige fara probleme. 

San Pablo Burgos a fost infiintat in 1994, dar abia in 2015 a devenit o echipa profesionista. Dupa doua sezoane petrecute in liga secunda, in 2017 a promovat in prima liga. In primul sezon a terminat pe locul 14 cu 13 victorii si 21 de infrangeri. Obiectivul a fost indeplinit, iar Diego Epifanio a fost pastrat pe banca tehnica. In partidele de verificare s-a descurcat destul de bine, dar noul sezon l-a inceput cu o infrangere. In prima etapa a evoluat in deplasare la Obradoiro CAB, unde a ppierdut la 10 puncte. Cel mai bun marcator al echipei a fost tanarul sloven, Vlatko Cancar in varsta de 21 de ani, cu 13 puncte si 3 recuperari. San Pablo Burgos este o echipa mica, cu suflet mare si avand in vedere valoarea lotului, nu cred ca va avea probleme in privinta retrogradarii.

Baskonia incearca de opt ani sa castige din nou campionatul. Sezonul precedent l-a inceput foarte slab, dupa cateva etape antrenorul a fost demis, iar in locul lui a fost readus Pedro Martinez. Datorita lui s-a schimbat jocul echipei, iar Baskonia a ajuns pana in finala, unde n-a avut nicio sansa in fata celor de la Real Madrid. A pierdut cu 1-3 la general, desi a condus cu 1-0. Obiectivul propus de conducerea clubului pentru actualul sezon este foarte clar, campionatul! Totusi, sa nu uitam nici de parcursul avut in Euroliga, unde a fost la un pas de Final Four. Actualul sezon l-a inceput cu stangul, dupa ce a ratat Super Cupa in fata celor de la Real Madrid, scor 73-80. In campionat a debutat cu dreptul. In prima etapa a primit vizita celor de la Zaragoza. A fost o partida usoara, fara istoric, in care Baskonia s-a impus la 23 de puncte. Tomike Shengelia a fost numit jucatorul meciului, cu 21 de puncte, sase pase decisive si opt recuperari.

Pana acum cele doua echipe s-au intalnit doar de doua ori, iar Baskonia s-a impus de fiecare data fara probleme. Trebuie mentionat faptul, ca in ambele partida a marcat cel putin 100 de puncte!

Pronostic : Baskonia -9.5 puncte – cotă 1,85

Lasă un răspuns