DISTRIBUIȚI

Racing și Betis se întâlnesc la Santander în șaisprezecimile Cupei Spaniei. Turul e programat joi pe 01.11.2018 de la ora 21:45, iar returul, pe 5 decembrie. Ajunsă în eșalonul al treilea, Racing nu s-a mai întâlnit cu Betis din2-15, când ambele evoluau în liga a doua. A fost, atunci, 2-0 pentru Betis la Sevilla și 4-2 la Santander.

Măcinată de probleme financiare și schimbări repetate, Racing a reușit ”performanța” de a retrograda succesiv din La Liga în Liga Adelante și din Liga Adelante în Segunda B, în 2012 și 2013. Și asta după zece ani legați pe prima scenă! După o nouă promovare și retrogradare, Santander e la al patrulea sezon consecutiv în liga a treia, dar pe care o conduce, după zece etape.

Deși a avut parte de adversari modești, e de notat că Santander are șase victorii din șase acasă, dintre care cinci fără gol primit. În Cupă, a mai trecut de Logrones, scor 1-0.

Locul 13 în La Liga, Betis plătește tribut celor trei înfrângeri din ultimele trei etape, fără gol marcat – 0-1 la Atletico și cu Valladolid și 0-2 la Getafe, în weekend. Săptămâna trecută, însă, spaniolii au detonat bomba în Europa League, 2-1 pe San Siro cu Milan – cu așa un program încărcat, e de așteptat ca mai multe rezerve și nume de la echipa secundă să-și facă loc împotriva divizionarei a treia.

Sezonul trecut, Betis a comis-o rău tot în șaisprezecimile Cupei – după 2-1 la divizionara secundă Cadiz, a pierdut cu 3-5 returul și calificarea! Acum, deplasările din La Liga au avut un tipar simplu, de goluri puține – cinci din cinci sub 2.5 și toate NG. Nu includem aici și jocurile de afară din Europa League, unde încărcătura și motivația sunt cu totul altele .

Santander se chinuie de ani buni să revină în elită, iar partida de Cupă e un moment bun pentru a atrage din nou atenția asupra ei – trebuie, însă, să se concentreye mai mult la campionat, acolo unde promovarea e imperativă, iar un adversar e la egalitate de puncte, în timp ce altul e la numai o victorie în spate.

Betis are un program greu, dar nu-si poate permite să se facă iar de râs, după ce a pățit anul trecut și, până la urmă, în fața unui adversar aflat două divizii mai jos. Mizez pe un nou meci închis, în care oaspeții vor dicta ritmul, iar acesta va fi la fel ca la celelate meciuri de afară făcute de Betis pe plan intern. A nu se uita, calificarea poate fi tranșată și la returul de acasă.

Pronostic : sub 2,5 goluri – cotă 1,98

Lasă un răspuns