DISTRIBUIȚI

Schalke 04 a început noul sezon cu ambiţii mari, obiectivul fiind confirmarea sau chiar îmbunătăţirea locului 2 obţinut la finalul ediţiei trecute a Bundesligii. Însă startul este dezastruos.

Echipa lui Domenico Tedesco are trei înfrângeri în primele trei etape, iar apariţia în Liga Campionilor pentru prima oară din 2014 o găseşte cu un moral aproape la pământ.

De cealaltă parte, FC Porto, care e pentru a opta oară consecutiv în faza grupelor din Champions League, e oarecum în grafic. A câştigat Supercupa Portugaliei şi, în ciuda unui eşec surprinzător în campionat, 2-3 cu Guimaraes, pe teren propriu, e la un singur punct în spatele liderului şi rivalei Benfica Lisabona, după patru etape.

STATISTICA E DE PARTEA LUI SCHALKE
Schalke şi Porto au fost adversare în două duble europene, iar germanii au mers de fiecare dată mai departe. Mai întâi, în primul tur din sezonul 1976/77 al Cupei UEFA, când au obţinut o victorie şi un egal, 3-2 şi 2-2.

Apoi, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, ediţia 2007/08. Cele două echipe şi-au împărţit victoriile, cu scoruri identice, 1-0, dar gruparea din Gelsenkirchen s-a calificat în urma loviturilor de la 11 metri.

Pronostic : oaspeți marchează sub 1,5 goluri – cotă 1,48

Lasă un răspuns