DISTRIBUIȚI

Galatasaray și Schalke 04 au remizat 0-0 în etapa a treia a grupei D din Liga Campionilor, dar returul de la Gelsenkirchen (marți, ora 22:00) se anunță a fi mai spectaculos! Germanii și-au regăsit pofta de gol, iar Galata are nevoie de puncte în deplasare, deși bilanțul său departe de arena din Istanbul este foarte modest, atât în cupele europene, cât și în campionat.

UMUT BULUT A PRODUS SURPRIZA, ÎN PRELUNGIRI
În grupa D lider este FC Porto, cu 7 puncte, în timp ce Schalke (5) și Galatasaray (4) își dispută locul secund. Lokomotiv Moscova pare ieșită din calcule, cu 3 eșecuri în 3 partide. Turcii au motive să fie optimiști înainte de duelul cu Schalke, pentru că trupa Cim-Bom a mai câștigat pe terenul alb-albaștrilor!

În șaisprezecimile Ligii Campionilor din sezonul 2012/2013, Galatasaray era antrenată tot de Fatih Terim și s-a impus cu 3-2 pe terenul lui Schalke, după ce a remizat pe teren propriu, scor 1-1. Calificarea surprinzătoare a turcilor a fost decisă de golul victorios marcat de Umut Bulut în Germania, în minutele de prelungire.

SCHALKE N-A MAI PIERDUT ACASĂ DE 7 MECIURI EUROPENE
Galatasaray reușea atunci o mare surpriză, iar presa turcă l-a elogiat pe Fatih Terim pentru modul în care a pregătit returul, din punct de vedere tactic. Exceptând acel eșec contra Galatei, Schalke a câștigat celelalte două meciuri disputate pe teren propriu contra cluburilor din Turcia, de fiecare dată fără să primesacă gol. Dar Schalke are o singură victorie în ultimele 6 partide disputate acasă în Liga Campionilor (cu 18 goluri primite), deși este neînvinsă per total în ultimele 7 jucate în cupele europene (trei victorii și patru remize).

Galatasaray a pierdut ultimele 5 deplasări europene și 10 din ultimele 12, fiind evident faptul că echipa lui Terim se simte mult mai confortabil pe teren propriu. De altfel, ultimul succes european obținut în deplasare de Galata este cel de la Schalke, din 2013! Și în campionat Galatasaray suferă pe teren străin: 4 înfrângeri fără gol marcat, în 6 deplasări.

EMBOLO ȘI UTH, ÎN CREȘTERE DE FORMĂ
Schalke pare să fie în revenire de formă după un start greoi de sezon și în weekend a pus capăt unei serii de 4 meciuri la rând fără victorie. „Minerii” s-au impus cu 3-1 în fața lui Hannover, cu Nabil Bentaleb în mare formă.

În plus, atacantul Breel Embolo a marcat primul său gol după aproape două luni, iar Mark Uth a înscris pentru prima dată în acest sezon. Galatasaray este fără victorie de 4 meciuri oficiale și a înscris doar 4 goluri în ultimele 6 partide, venind după un 2-2 tensionat cu marea rivală Fenerbahce, în campionat.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* 15 din cele 19 goluri marcate în campionat de Galata în acest sezon au fost reușite acasă
* Doar 6 din cele 23 de goluri marcate de Galata în toate competițiile s-au marcat în prima repriză
* În 5 din ultimele 6 meciuri jucate de Schalke 04 s-au înscris mai puțin de 3 goluri

Pronostic : sub 2.5 goluri – cotă 1,75

Lasă un răspuns