DISTRIBUIȚI

Bayer Leverkusen nu are un sezon grozav în Bundesliga și atacul „farmaciștilor” pare în impas în ultima vreme, dar echipa antrenată de Heiko Herrlich are șansa să urce în prima jumătate a clasamentului miercuri seară. Leverkusen se deplasează pe terenul lui Schalke, în etapa a 16-a din Germania (ora 19:30), într-un derby de tradiție al campionatului.

LEVERKUSEN A PRIMIT 27 DE GOLURI ÎN 15 ETAPE

Două formații cu ambiții europene, Bayer Leverkusen și Schalke 04 sunt calificate în primăvara europeană, dar suferă din plin pe plan intern. Leverkusen este pe locul 11 în Bundesliga (golaveraj 21-27) și atacul echipei nu poate ține pasul cu erorile comise de defensiva din fața lui Hradecky: au trecut 6 meciuri de când Leverkusen a reușit să înscrie mai mult de un gol într-un meci! Schalke este și mai jos în clasament, pe poziția a 15-a (golaveraj 16-21), iar „minerii” antrenați de Domenico Tedesco au o singură victorie în ultimele 5 etape de campionat. Trei dintre acestea au fost însă disputate în deplasare.

SCHALKE A MARCAT ÎN FIECARE DIN ULTIMELE 11 PARTIDE

În weekend, Leverkusen a pierdut pe terenul lui Eintracht Frankfurt (1-2), eșec ce a încheiat o serie de 5 meciuri consecutive fără înfrângere pentru Bayer. Golul marcat de Bellarabi în repriza a doua nu a fost suficient la Frankfurt, unde Leverkusen a șutat de 18 ori la poartă, dar doar de 6 ori cadrat. Deși superiori la majoritatea statisticilor, oaspeții au pierdut a 4-a deplasare din cele 8 efectuate în acest sezon. Schalke vine după un 1-1 la Augsburg și a marcat în fiecare din ultimele 11 meciuri oficiale, folosind un sistem tactic 3-4-3 curajos.

PARIUL „PESTE”, PROFITABIL PE ARENA AUF SCHALKE

Oaspeții au un lot ceva mai valoros, iar golgheterii Volland, Bellarabi și Havertz (13 goluri împreună) vor da bătăi de cap defensivei lui Ralf Fahrmann. Interesant este că Schalke are 4 victorii în ultimele 5 meciuri oficiale jucate pe teren propriu, ceea ce face arena din Gelsenkirchen un loc dificil pentru rivalele din Bundesliga. Nu este și cazul lui Leverkusen, care a plecat neînvinsă în ultimele 4 dueluri de la Schalke: 1-1, 1-0, 3-2 și 1-0! Chiar dacă cele două formații au jucat meciuri prudente în ultima vreme, ultimele trei jocuri consecutive de pe arena Auf Schalke s-au încheiat cu cel puțin trei goluri marcate.

Pronostic : ambele marchează – cotă 1,65

Lasă un răspuns