DISTRIBUIȚI

„Minerii” din Gelsenkirchen sunt calificați matematic pentru optimile UCL și, în același timp, nu mai au nicio șansă să prindă prima poziție înainte de ultima etapă din grupa D. Porto e lider, cu 13 puncte, iar germanii au opt puncte. Pentru locul 3, cel care permite accederea în următoarea fază, eliminatorie, din Europa League, se mai duelează Galatasaray (4p.) și Lokomotiv (3p.)

Meciul dintre Schalke 04 și Lokomotiv Moscova se joacă marți, 11 decembrie, de la ora 19:55.

CU GÂNDUL LA BUNDESLIGA?

Schalke 04 tocmai a pierdut acasă derby-ul regional cu Borussia Dortmund (1-2), reconfirmând traseul modest din Bundesliga. „Alb-albaștrii” sunt doar pe locul 13 în campionatul intern, la numai trei puncte distanță de retrogradare.

Germanii se descurcă însă bine pe teren propriu când vine vorba de duelurile continentale. Schalke 04 nu a pierdut niciuna din ultimele opt meciuri jucate pe „Veltins Arena” în eurocupe, consemnând în acest răstimp cinci victorii și trei remize.

Interesant este că Schalke 04 are un golaveraj destul de strâns după cinci meciuri în această grupă: 5-4.

REVENIRI EMOȚIONANTE

Lokomotiv nu a mai cunoscut victoria în deplasare în Liga Campionilor, fie că e vorba de faza eliminatorie ori de grupe, din sezonul 2002-03, când a învins cu 2-1 pe Galatasaray. De-atunci, moscoviții au înregistrat „afară”, în UCL, opt eșecuri și patru remize.

Doi foști jucători emblematici ai germanilor revin la Gelsenkirchen. Fundașul Howedes și mijlocașul Farfan, cei care au evoluat la Schalke 04 timp de zece, respectiv șapte sezoane. Farfan a fost un favorit al tribunelor, peruanul punctând de 39 de ori sub culorile „alb-albaștrilor”. Sud-americanul a marcat de două ori în weekend, în victoria din campionat contra celor de la Orenburg.

De la oaspeți va lipsi din apărare veteranul Corluka, suspendat.

CALCULE

Lokomotiv merge mai departe numai dacă va învinge în Germania, iar Galatasaray nu se va impune contra celor de la Porto. În cazul unui egal, rușii sunt eliminați, având în vedere că „Galata” are avantaj la meciurile directe.

În tur, Schalke 04 a câștigat la Moscova cu 1-0.

Pronostic : pauză sau final 1 – cotă 1,74

Lasă un răspuns