DISTRIBUIȚI

Cea mai titrată echipă din Europa League, FC Sevilla, nu este sigură de calificarea în fazele eliminatorii în acest sezon al competiției, cu un meci rămas de jucat din grupe. Andaluzii, pe locul 2, cu 9 puncte, dau piept, acasă, cu Krasnodar, ocupanta locului 1 în grupa J, cu 12 puncte.

Dacă echipa lui Pablo Machin nu câștigă, iar Standard Liege se impune la „codașa” Akhisarspor (ultimul loc și 0 puncte până acum), Sevilla este eliminată din competiție încă din grupe!

RUȘII AU ÎNSCRIS ÎN FIECARE DEPLASARE DIN ACEST SEZON

Așadar, andaluzii nu au altă soluție joi decât victoria. În meciul tur, din Rusia, Krasnodar a câștigat cu 2-1. În plus, rușii au înscris de fiecare dată în deplasare, în acest sezon, în toate competițiile, iar o remiză în Spania le-ar consfinți calificarea.

Trupa lui Machin are o serie de opt victorii consecutive pe Ramon Sanchez Pizjuan, în toate competițiile, serie pe care ibericii o vor prelungită joi, cu un succes în fața echipei de pe locul 2 din campionatul Rusiei.

SEVILLA A CÂȘTIGAT 5 DIN CELE 6 MECIURI ACASĂ CU ADVERSARI RUȘI

Presiunea este, așadar, pe umerii Sevillei. Andaluzii au înfruntat adversari din Rusia de 15 ori până acum, câștigând 5 din cele 6 partide disputate în Spania.

Dincolo, Krasnodar a întâlnit cluburi spaniole doar de două ori, de fiecare dată în Europa League, trecând de Real Sociedad în sezonul 2014/2015 pentru a ajunge în faza grupelor pentru prima oară, dar fiind eliminată de Celta Vigo în sezonul 2016/2017, în optimile de finală.

19 GOLURI MARCATE ACASĂ ȘI DOAR UNUL PRIMIT!

Aceasta este a patra prezență a Sevillei în faza grupelor Europa League. De fiecare dată andaluzii s-au calificat în fazele eliminatorii, câștigând competiția în 2014 și 2015. În 2016, la al treilea trofeu consecutiv, formația de pe Sanchez Pizjuan a venit din UEFA Champions League direct în fazele eliminatorii.

Sevilla a câștigat toate cele cinci meciuri europene din acest sezon de pe teren propriu, marcând de 19 ori și primind doar un gol! În total, andaluzii au o serie de 16 meciuri câștigate acasă în Europa League în fața adversarilor din afara Spaniei! Singurele înfrângeri în această perioadă pe Ramon Sanchez Pizjuan au venit în fața unor adversari din Spania: 1-2 cu Athletic Bilbao (în sferturile sezonului 2015/2016) și 0-2 cu Betis (în optimile sezonului 2013/2014).

Pronostic : Sevilla câștigă și se vor marca peste 2,5 goluri – cotă 1,92

Lasă un răspuns