DISTRIBUIȚI

FC Sevilla este cea mai laureată grupare a competiției UEFA Europa League, câștigând trofeul de cinci ori din 2006 încoace. Andaluzii sunt printre favoriții competiției, mai ales că în acest secol Sevilla a fost una dintre protagonistele cupelor europene.

În sezonul trecut, ”alb-roșiii” au ajuns până-n sferturile UEFA Champions League, acolo unde au fost eliminați, nu foarte ușor, de Bayern Munchen: 1-2 în Spania, 0-0 în Germania.

La debutul în actuala ediție a grupelor, Sevilla așteaptă joi, 20 septembrie, ora 19:55, acasă, vizita belgienilor de la Standard Liege. În grupa J mai concurează rușii de la Krasnodar și turcii de la Aksiharspor.

FĂRĂ GOL DE TREI MECIURI
Sevilla este într-o vizibilă criză în campionat: deși este cunoscută pentru elanul ei ofensiv, nu a mai marcat de trei meciuri în La Liga, acolo este pe locul 12, cu patru puncte din patru dispute.

În ultima etapă, s-a consemnat un eșec pe „Ramon Sanchez Pizjuan”, 0-2 cu Getafe, dezaprobarea publicului fiind extrem de… sonoră.

Poate Europa League va mai atenua din supărări, mai ales că andaluzii au defilat în preliminarii: au câștigat toate cele șase meciuri, cu Ujpest (Ungaria), Zhalgiris (Lituania) și Olomouc (Cehia), cu un golaveraj total de 17-1.

TOȚI OCHII PE RĂZVAN MARIN
Nici Standard Liege nu trece prin cea mai strălucită perioadă: a ajuns în grupele UEL, după ce a pierdut play-off-ul UCL, 2-2 și 0-3 cu Ajax Amsterdam.

În Jupiler League, Standard este doar pe locul 6, cu 12 puncte în șapte meciuri, iar în ultimul joc a remizat, 0-0, acasă cu Charleroi.

Un punct de interes la acest meci ar fi mijlocașul român Răzvan Marin (22 de ani), cel mai bine cotat fotbalist din lot (circa 7 milioane de euro).

Să nu-l ignorăm nici pe Renard Emond (26 de ani), atacantul în care-și pun speranțele oaspeții de joi, după ce în acest sezon vârful belgian a înscris de patru ori.

Pronostic : victorie Sevilla – cota 1,32

Lasă un răspuns