DISTRIBUIȚI

Simona Halep a ajuns de câteva zile la Melbourne și a început antrenamentele pentru primul turneu de Grand Slam al anului – Australian Open. Ocupanta locului 1 WTA va evolua marți, de la ora 10:00, în prima partidă a sesiunii de seară.

Adversara din primul tur este Kaia Kanepi, ocupanta poziției 70 WTA, chiar jucătoarea care a învins-o în runda inaugurală de la US Open 2018.

SIMONA A ÎNCEPUT CU STÂNGUL SEZONUL 2019

La prima competiție în circuitul WTA după pauza de peste 3 luni de zile, Halep a pierdut în turul secund la Sydney. Simona a fost învinsă de Ashleigh Barty cu 6-4 6-4, într-un meci în care evoluția sa a fost una dătătoare de speranțe.

Chiar dacă nu este obișnuită cu ritmul de joc, din punct de vedere fizic ea stă bine. La retur a avut multe lovituri câștigătoare, și-a procurat 11 șanse de break, dar a fructificat doar două dintre ele.

Australianca a făcut 4 break-uri, iar Simona a fost vulnerabilă chiar și pe prima minge la serviciu, și-a adjudecat puțin peste jumătate dintre punctele jucate: 26/46.

Ultima partidă câștigată în circuitul mondial datează de pe 18 august, când s-a calificat în finala turneului de la Cincinnati (SUA). Chinuită de probleme fizice, ea a avut un final ratat de sezon, iar acum seria negativă a ajuns la 5 mecuri pierdute la rând.

KANEPI A DOMINAT PRIN FORȚĂ DUELUL DE LA US OPEN 2018

Deși era clasată doar pe locul 44 WTA la acea vreme, Kaia era considerată încă din start o adversară periculoasă pentru Simona. Acest lucru s-a confirmat încă din fazele incipiente ale jocului de pe „Louis Armstrong Stadium”.

După doar 22 de minute scorul era 5-1 pentru Kanepi, care a lovit fără menajamente atât pe backhand, dar mai ales pe forehand. Sportiva din Estonia este o jucătoare de gabarit, care o domină pe Simona în momentele în care are timpul necesar pentru a-și pregăti atacurile.

După doar 76 de minute, Kanepi a reușit una dintre cele mai mari surprize de la US Open, după victoria cu 6-2 6-4. Cinci break-uri și peste 70% puncte câștigate pe mingea a doua de la retur a avut Kaia, care apoi a ajuns până în faza optimilor de finală. Acolo a fost învinsă de Serena Williams, însă nu înainte ca fosta ocupantă a primului loc în lume să fie pusă și ea în dificultate: 6-0 4-6 6-3.

A fost și ultima partidă jucată de Kanepi în circuit, ea ratând, asemenea Simonei, finalul sezonului 2018. Lipsa ritmului de joc ar putea reprezenta o problemă pentru jucătoarea din Estonia.

10 ADVERSARE VÂNEAZĂ PRIMUL LOC WTA DEȚINUT DE SIMONA

În momentul în care se scad punctele de anul trecut de la Australian Open, clasamentul arată un mic avans pentru Simona Halep – aproximativ 300 de puncte. Asta înseamnă că indiferent dacă românca ar pierde în primul tur, cea care i-ar lua locul ar trebui să ajungă cel puțin în sferturile de finală.

Cele mai mari șanse le au Sloane Stephens și Petra Kvitova, care anul trecut au fost eliminate în primul tur la Melbourne, astfel că nu au puncte de apărat.

În contrapartidă, Halep are de apărat 1300 de puncte, Wozniacki 2000 și Kerber 780.

Absența din circuitul asiatic și de la Turneul Campioanelor a adus această presiune pe umerii Simonei, care avea un avans confortabil după competiția de la US Open, de peste 1500 de puncte față de jucătoarea clasată pe locul secund.

CE SPUNE SIMONA ÎNAINTE DE DEBUTUL LA AUSTRLIAN OPEN

„În pregătiri a fost puțin mai dificil. Acum nu am așteptări, vin la Australian Open diferit față de anul precedent. Sunt însă motivată să dau ce am mai bun de fiecare dată când intru pe teren și cred că am o șansa să fac un rezultat bun, dar vom vedea”, a spus Simona pentru CNN.

La ce se referă Halep? În 2018 a disputat 9 meciuri înainte să ajungă la Melbourne, era obișnuită cu ritmul de joc și fizic era la 100% – a câștigat ambele titluri de la WTA Shenzhen (5 meciuri la simplu și 4 victorii la dublu).

„MARGARET COURT”, O ARENĂ CARE ÎI ADUCE NOROC SIMONEI

Partida de debut a Simonei de la Australian Open 2019 va avea loc marți, 15 ianuarie, de la ora 10:00, pe a doua arenă ca importanță din complex – „Margaret Court”.

La ediția de anul trecut, Halep a jucat două meciuri pe această arenă, le-a câștigat la pas – în turul 2 cu Eugenie Bouchard (6-2 6-2) și în optimile de finală cu Naomi Osaka (6-3 6-2).

Pronostic : victorie Simona Halep – cotă 1,37

Lasă un răspuns