DISTRIBUIȚI

Înainte de ultima etapă a grupelor UEFA Europa League, Slavia Praga are nevoie de cel puțin o remiză pe teren propriu, contra lui Zenit St. Petersburg, pentru a obține calificarea în „16”-imile competiției. Alex Băluță este anunțat rezervă la cehi, care pornesc favoriți cu Zenit (joi, ora 22:00).

ULTIMA CLASATĂ, BORDEAUX, PĂSTREAZĂ ȘANSE

În grupa C din Europa League clasamentul este condus de Zenit, cu 11 puncte (golaveraj 6-3). Pe locul secund se află Slavia Praga, cu 7 puncte (golaveraj 2-3). FC Copenhaga este pe locul 3, cu 5 puncte (golaveraj 3-4), dar tot cehii s-ar califica în caz de egalitate de puncte la finalul partidelor din grupă. Slavia are rezultate directe favorabile contra lui FC Copenhaga, dar nu și contra lui Bordeaux, care se află pe locul 4, cu 4 puncte (golaveraj 5-6). Așadar, dacă Zenit o bate pe Slavia, iar Bordeaux câștigă în fața lui FC Copenhaga, francezii sunt cei care obțin calificarea în faza eliminatorie! E o grupă nebună, în care fiecare are șansa sa.

SLAVIA A FOST ECHIPA MAI BUNĂ ÎN TUR

Zenit s-ar putea mulțumi cu egalul la Praga, având în vedere că a câștigat deja grupa și antrenorul Serghei Semak își permite să facă experimente. De altfel, cota pentru victoria oaspeților a crescut constant în ultimele zile. Managerul de pe banca Slaviei, Jindrich Trpisovsky, a dezmințit un posibil aranjament în presa locală, susținând că Zenit și Slavia nu se vor menaja pentru o remiză convenabilă:

„Este fotbal profesionist aici, nu liga de amatori. În plus, egalul nu ne garantează nimic”. Așadar, Alex Băluță și colegii săi trebuie să obțină un rezultat favorabil joi seară, în condițiile în care rușii s-au impus norocos pe teren propriu în tur, scor 1-0 (gol Kokorin). A fost însă un meci dominat de cehi, care au tras 25 de șuturi la poartă și au dominat toate statisticile, de la posesie la șuturi pe poartă și cornere (13-2)!

ZENIT VINE DUPĂ DOUĂ ÎNFRÂNGERI CONSECUTIVE

Cu cel mai mic golaveraj din grupa G, Slavia Praga vine după 5 meciuri consecutive pe plan intern în care a avut câte 3 reușite, primind însă gol de fiecare dată. Ultimul rezultat, un 3-2 pe teren propriu cu Mlada Boleslav, a mărit avansul Slaviei în vârful ierarhiei din Cehia. Zenit vine după două eșecuri în campionat, 1-2 cu Rubin Kazan și 2-4 pe terenul lui Arsenal Tula.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Zenit St. Petersburg și-a câștigat grupa din Europa League pentru a treia oară consecutiv
  • Zenit are cel mai slab atac dintre toți liderii de grupă din Europa League (doar 6 reușite)
  • Rușii n-au mai câștigat o deplasare europeană de 6 meciuri consecutive
  • Slavia Praga are 2 victorii în 8 partide disputate pe teren propriu în grupele Europa League

Pronostic : victorie Slavia Praga – cotă 1,68

Lasă un răspuns