DISTRIBUIȚI

Două echipe cu mari probleme ofensive se întâlnesc sâmbătă, de la ora 17:00, în etapa a 10-a din Premier League. De obicei, meciul direct dintre Newcastle și Southampton aduce multe goluri, dar cele două au marcat doar de 6 ori în 9 etape și au golaveraj identic (6-14). Southampton este pe locul 16, cu 6 puncte, în timp ce Newcastle este pe 20 (doua puncte).

Echipa lui Rafa Benitez păstrează optimismul, chiar dacă alb-negrii au două remize și 7 înfrângeri în 9 etape și ocupă ultimul loc. Plecarea lui Mitrovic la Fulham se simte din plin în atacul „coțofenelor”, care au cel mai slab start din istoria clubului în prima ligă!

O explicație pentru acest bilanț modest este însă programul dificil al lui Newcastle, care a întâlnit deja toți granzii campionatului. Chiar dacă a marcat în fiecare meci cu echipele mari, trupa lui Rafa Benitez a avut ghinion și a ratat multe puncte pe final de meci, având eșecuri pe linie.

MARK HUGHES ESTE ÎN PERICOL SĂ FIE DEMIS
Southampton are viață grea sub comanda lui Mark Hughes, despre care se spune că ar fi în pericol de demitere, în cazul unui eșec. „Sfinții” suferă la construcție și trăiesc doar din reușitele individuale ale vedetelor Austin, Ings și Redmond.

La mijloc, doar danezul Hojbjerg aduce o sclipire, având un procentaj de 87% al paselor corecte și două goluri la activ. În fiecare din ultimele 7 meciuri directe am văzut cel puțin trei goluri, iar în 6 din ultimele 8 dueluri au marcat ambele formații. De această dată e posibil să vedem un duel mai închis, pentru că niciuna dintre echipe nu dorește să piardă puncte în fața unei rivale din subsol.

„NU AM CE SĂ LE REPROȘEZ JUCĂTORILOR MEI”
La ultima vizită pe St Mary’s, Newcastle United a condus de două ori, dar a fost egalată de fiecare dată și a trebuit să se mulțumească doar cu remiza în deplasare (2-2). Ultimul duel direct a avut loc însă pe terenul lui Newcastle, în luna martie, când „dubla” de senzație a brazilianului Kenedy a adus toate punctele gazdelor.

Kenedy va fi și de această dată cel mai periculos om din atacul lui Rafael Benitez, care a declarat miercuri: „Nu am ce să le reproșez jucătorilor. Am jucat la un nivel foarte înalt în acest sezon și am fi meritat să avem mai multe puncte. Dar trebuie să fim mai agresivi în atac și mai concentrați în apărare”.

Etapa trecută, Southampton a obținut un punct important în derby-ul local cu Bournemouth (0-0), dar lipsa de inspirație în atacul alb-roșilor este cu adevărat îngrijorătoare. Newcastle vine după trei înfrângeri consecutive, 0-2 cu Leicester, 2-3 cu Manchester United și 0-1 cu Brighton. Runda precedentă, „coțofenele” au pierdut acasă deși au expediat 34 de șuturi la poarta lui Brighton și au ratat câteva ocazii imense în repriza secundă.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Southampton este fără gol marcat de 4 etape
* Southampton a marcat cel puțin două goluri în fiecare din ultimele 5 dueluri de pe teren propriu cu Newcastle
* Newcastle are o singură victorie în cele 17 deplasări de pe St. Mary’s

Pronostic : Fara gol pana in minutul 20 – cotă 1,44

Lasă un răspuns