DISTRIBUIȚI

Meciul care încheie etapa a patra, luni seară, pune faţă în faţă doi antrenori la modă în Serie A, Leonardo Semplici şi Gian Piero Gasperini. Primul a readus-o pe SPAL în prima ligă după aproape o jumătate de secol, celălalt a făcut din Atalanta o forţă a campionatului.

AL DOILEA CEL MAI MIC SALARIU DIN SERIE A
Semplici e al doilea cel mai longeviv tehnician din Serie A, după Max Allegri, a promovat-o succesiv pe SPAL până în prima ligă şi a reuşit să o salveze de la retrogradare sezonul trecut, dar are al doilea cel mai mic salariu din Italia. Doar 400.000 de euro primeşte anual toscanul, care însă continuă să-şi facă treaba cu modestie şi fără să caute să iasă în faţă.

Recunoaşte că i-ar plăcea să ajungă la un club important, dar deocamdată rămâne concentrat pe obiectivele pe care le are de îndeplinit cu SPAL. „E normal să fim ambiţioşi, dar, în acest moment, ţinta noastră în acest sezon este salvarea. De 4 ani am făcut lucruri la care nimeni nu s-ar fi gândit, iar asta trebuie să ne facă să urmăm şi alte obiective”, a spus tehnicianul de 51 de ani. Lasă de înţeles că şi-ar dori mai mult decât lupta pentru supravieţuire, iar startul de campionat o dovedeşte.

SPAL a câştigat primele două meciuri, cu Bologna (1-0) şi Parma (1-0), şi a pierdut greu în deplasare cu Torino (0-1). E devreme pentru clasamente, dar locul 4 actual ar merita, poate, o creştere salarială.

OMUL CARE A VALORIFICAT ACADEMIA ATALANTEI
Formaţia din Bergamo a avut mereu un sector de tineret invidiat chiar şi de marile cluburi ale Italiei, dar probabil nimeni nu l-a valorificat la fel de bine cum a făcut-o Gasperini în cei doi ani de când se află pe banca bergamascilor.

Gazzetta dello Sport a prezentat o statistică potrivit căreia, în ultimele cinci sezoane, perioadă în care a pregătit-o şi pe Genoa, antrenorul de 60 de ani a promovat 18 jucători U21, care au adunat un total de 347 de meciuri.

Gasp e lider detaşat la ambele capitole. Pariul pe puşti s-a dovedit câştigător pe toate planurile. Atalanta a avut rezultate, a oferit un fotbal pe alocuri încântător, iar clubul a obţinut sume importante din vânzarea de jucători

Pronostic – șansa dubla la pauza 1X – cota 1,47

Lasă un răspuns