DISTRIBUIȚI

Spania și Anglia se întâlnesc luni, 15 octombrie, de la ora 21:45, într-un meci din cadrul Ligii Națiunilor UEFA. Ibericii par să fi câștigat deja grupa după două partide, în condițiile în care trupa lui Luis Enrique are 6 puncte, iar urmăritoarele Croația și Anglia au doar câte unul. Cele două au remizat vineri seară, scor 0-0, într-un meci anost disputat la Rijeka.

Live Stream : Spania vs Anglia

La Sevilla, pe arena „Benito Villamarin”, toți ochii vor fi ațintiți asupra atacantului spaniol Paco Alcacer (25 de ani), care are cifre senzaționale în acest debut de sezon. Vârful Borussiei Dortmund a marcat deja 6 goluri în 3 meciuri disputate în campionat, reușind totodată să își treacă numele pe lista marcatorilor în Champions League (un gol) și în Liga Națiunilor UEFA (două goluri).

În total, Alcacer, jucător crescut de Valencia, a marcat 9 goluri în 5 meciuri oficiale în acest sezon, fiind unul dintre cei mai în formă atacanți din fotbalul mondial. Paco se laudă cu o medie de 1,80 de goluri înscrise pe meci, care l-ar face invidios și pe Messi!

PACO ALCACER, DIN NOU TITULAR
Contra Angliei, Luis Enrique îl va titulariza din nou pe „San Paco”, așa cum este alintat vârful lui Dortmund în presa locală. „Paco a ajuns la maturitate, i-a prins foarte bine experiența de la Barcelona și noi cunoșteam foarte bine calitățile sale. Când evoluează cu încredere, e foarte greu de oprit, pentru ca știe să găsească soluții inteligente indiferent de poziție”, a declarat selecționerul La Roja despre noua senzație a fotbalului iberic.

DORTMUND CERE 100 DE MILIOANE PENTRU ENGLEZUL SANCHO
Alcacer a marcat în toate meciurile jucate în acest sezon, dar luni seară va avea o misiune mai grea contra englezilor. Gareth Southgate rămâne fidel tinerilor săi jucători, dar a folosit în Croația un „11” experimentat, cu Stones, Walker, Sterling și Kane printre titulari. La Sevilla vom vedea un duel interesant între Alcacer și mijlocașul englez Jadon Sancho, cei doi fiind coechipieri la Dortmund!

Sancho este, de altfel, cel mai bun pasator din prima ligă germană în acest moment, iar Borussia cere deja 100 de milioane € în schimbul său! Sancho a intrat ca rezervă în partida contra Croației (0-0) și a impresionat prin calitățile sale fizice și tehnice. Cel mai probabil, Southgate îi va oferi șansa titularizării, așa cum a făcut vineri cu Chilwell. Mai speră să intre din primul minut și Dunk, Maddison și Mount, aflați la debut.

NAȚIONALA ANGLIEI, MEDIE DE VÂRSTĂ FOARTE SCĂZUTĂ
Aflată pe locul 10 în ierarhia FIFA, Anglia este în plin proces de construcție a naționalei, iar media de vârstă a fotbaliștilor convocați de Southgate este sub 25 de ani! Drept exemplu, cei mai experimentați fotbaliști din lot sunt Kane (25 de ani), Henderson (28 de ani), Trippier și Walker (28 de ani). Spaniolii, locul 4 în lume, au o defensivă experimentată, condusă de Albiol, Azpilicueta, Sergio Ramos și Bartra, iar la mijloc strălucesc Asensio, Koke, Saul și Suso.

Anglia nu are un joc de posesie grozav, dar e o echipă reactivă, ce poate face ravagii pe contraatac. Spania va pasa mai mult și mai bine, dar rămâne de văzut cum vor reuși favoriții să găsească spațiile necesare în defensiva masivă condusă de Stones și Maguire.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Spania nu a mai pierdut (în timpul regulamentar) de 27 de meciuri internaționale * Anglia a înregistrat doar o victorie în ultimele 5 partide * Englezii au 13 victorii în meciurile directe, iar ibericii doar 10. Doar 3 partide au fost remize * Spania a marcat fix două goluri în 4 din ultimele 5 meciuri directe cu Anglia .

Pronostic : pauză sau fina 1 – cotă 1,46

Lasă un răspuns