DISTRIBUIȚI

Al doilea duel ruso-spaniol al serii de Europa League, după Krasnodar – Sevilla, le opune pe Spartak Moscova și Villarreal. Spre deosebire de celelalte două echipe, formațiile din grupa G a UEL nu trec printr-un moment foarte bun, mai ales în competițiile interne.

S-AU ÎNTÂLNIT ȘI ACUM 14 ANI, ÎN UEFA INTERTOTO
Spartak a câștigat un singur meci din ultimele șase jucate, în toate competițiile, în timp ce Villarreal continuă evoluțiile oscilante. După ce a învins-o în deplasare pe Athletic Bilbao cu un categoric 3-0, „Submarinul galben” a clacat pe propriul teren, 0-1, cu Valladolid, și ocupă locul 12 în Spania, cu doar opt puncte în șapte runde. Spartak e pe 5 în campionatul Rusiei, cu 15 puncte în nouă etape.

În prima rundă a fazei grupelor, Spartak a pierdut, 0-2, cu Rapid Viena, în timp ce echipa antrenată de Javi Calleja a remizat, 2-2, cu Glasgow Rangers.

Villarreal și formația moscovită nu sunt la prima întâlnire europeană. În sezonul 2004/2005 al Cupei UEFA Intertoto, cele două s-au întâlnit în dublă manșă, spaniolii câștigând cu 1-0 pe El Madrigal și remizând, 2-2, la Moscova. De altfel, Spartak a jucat 20de meciuri de-a lungul timpului contra adversarilor din La Liga, pierzând mai multe partide (5), decât a câștigat (4), pe teren propriu.

Sezonul trecut, în șaisprezecimile de finală ale Europa League, Spartak a pierdut acasă, 1-3 cu Athletic Bilbao. Cu câteva luni mai devreme, însă, în grupele UCL, au zdrobit-o pe Sevilla, scor 5-1, de altfel cea mai mare victorie a moscoviților din istorie în grupele Ligii Campionilor.

VILLARREAL DEȚINE MULTIPLE RECORDURI ÎN EUROPA LEAGUE
„Submarinul galben” a mai jucat doar șase meciuri contra formațiilor rusești. Deși pe teren propriu au record perfect, Villarreal încă nu a câștigat niciodată pe teren rusesc. De cealaltă parte, Spartak are o singură victorie în ultimele sale opt meciuri europene: tocmai acel 5-1 de senzație cu Sevilla, de care am amintit mai devreme.

Echipa lui Calleja deține recordul competiției de cele mai multe meciuri jucate (63), cele mai multe victorii (33) și cele mai multe goluri marcate (106)! Momentan, Villarreal este într-o serie de opt meciuri fără înfrângere în cupele europene (3 victorii și 5 remize). Se întrerupe seria la Moscova?

Pronostic : sub 2.5 goluri – cota 1.85

Lasă un răspuns