DISTRIBUIȚI

Sporting Gijon nu o duce foarte bine în Liga Adelante, unde ocupă doar poziția a 9-a, cu 26 de puncte, șase mai puține decât ultima clasată în zona play-off-ului pentru promovare. În ultimele cinci partide disputate în toate competițiile, formația din Asturia a câștigat doar o dată!

VALENCIA S-A SIMȚIT BINE ÎN ULTIMII ANI PE EL MOLINON

Marți, Gijon o întâlnește pe Valencia în meciul tur al optimilor de finală ale Cupei Regelui, după ce, în turul anterior, o eliminase pe Eibar (2-0 și 2-2).

„Liliecii” au început anul 2019 cu o înfrângere, 1-2 la Vitoria, cu Alaves, după cinci partide fără eșec. Valencia ocupă momentan locul 11 în La Liga, cu 22 de puncte.

În ultimele 11 dueluri directe, Gijon s-a impus o singură dată în fața Valenciei, care a câștigat de șase ori! De altfel, pe El Molinon, în ultimele șapte dueluri directe, „liliecii” s-au impus de cinci ori iar de două ori a fost remiză. Sporting a învins-o ultima oară pe Valencia în Asturia în urmă cu peste 20 de ani, în 24 martie 1997, 2-1 în La Liga.

Pentru elevii lui Marcelino, așadar, este un bun prilej de a reînnoda seria întreruptă de Alaves în week-end-ul trecut.

„LILIECII”, SLABI ÎN OFENSIVĂ

E adevărat, spre deosebire de anii anteriori, Valencia nu stă foarte bine din punct de vedere ofensiv. În La Liga, nicio echipă nu a marcat mai puține goluri decât echipa antrenată de Marcelino, 16, în acest sezon.

Totuși, deplasările sunt una din puținele specialități ale „liliecilor” în acest sezon, ceea ce le poate da speranțe pentru partida de pe El Molinon.

VALENCIA SE DESCURCĂ BINE ÎN DEPLASĂRI

Din august încoace, de la debutul în competițiile oficiale, Valencia a jucat în 13 deplasări, dar a pierdut doar de patru ori pe teren străin! În rest, a înregistrat șase remize și trei victorii „afară”, indiferent de competiție.

Mai mult, Valencia poate să se felicite pentru că este singura echipă de Primera care joacă împotriva unui adversar de Segunda în optimile de finală ale Cupei Regelui Spaniei. Toate celelalte echipe din La Liga au adversari de aceeași categorie în această fază a competiției.

ASTURIENII, ÎNCREZĂTORI CĂ POT ÎNVINGE

De cealaltă parte, însă, și Sporting se felicită pentru adversarul pe care l-au primit la tragerea la sorți. Dată fiind forma destul de slabă a Valenciei în acest sezon, pentru asturieni se putea și mult mai rău. De aceea, jucătorii lui Gijon sunt încrezători că pot trece de „lilieci”.

„Am pierdut cu Zaragoza, în ultima etapă, pentru că nu am fost la nivelul nostru obișnuit, nu am fost capabili să ne concentrăm. Dar nu ne putem opri să ne plângem, trebuie să continuăm și marți, cu Valencia, avem șansa unei revanșe”, a declarat Nacho Mendez, mijlocașul de doar 20 de ani al lui Sporting.

Pe aceeași linie a continuat și discursul căpitanului asturienilor, Carlos Carmona. „Eram într-o dinamică foarte bună până la meciul cu Zaragoza, de mult nu mai pierduserăm acasă, dar cu Valencia avem șansa să ne spălăm imaginea”, a explicat mijlocașul de 31 de ani.

Pronostic : X2 & peste 1,5 goluri – cotă 1,57

Lasă un răspuns