DISTRIBUIȚI

Stan Wawrinka si Denis Shapovalov se intalnesc in 8-imile de finala ale turneului ATP de la Tokyo, Japonia. Confruntarea se va disputa miercuri, nu inainte de ora 11:30.

Stan Wawrinka (74 ATP) Dupa o prima jumatate de sezon extrem de dezamagitoare, jucatorul elvetian pare sa fie in revenire de forma, dovada fiind sfertul de finala de la Cincinnati si semifinala de la St. Petersburg, acestea fiind doua din ultimele 3 turnee la care a participat inainte de Tokyo.

In prima runda a competitiei din Japonia, Stan a reusit sa treaca in minim de seturi de tanarul american Taylor Fritz (60 ATP), scor 6-3, 6-4, duel in care a avut cifre impresionante la serviciu, 31 puncte castigate din 32 jucate cu primul serviciu (97%).

In 2018, Wawrinka are un bilant de 17 victorii si 15 infrangeri (14-9 pe hard), iar cele mai importante rezultate au fost obtinute la St. Petersburg (semifinala), Sofia (semifinala), Geneva (sferturi de finala) si Cincinnati (sferturi de finala).

Denis Shapovalov (31 ATP) Chiar daca inca nu a reusit sa isi treaca in cont primul titlu ATP al carierei, tanarul canadian traverseaza un sezon decent, unul in care are un bilant de 32 de victorii si 23 de infrangeri (22-13 pe hard). Cele mai notabile rezultate au fost cele doua finale jucate la Madrid si Delray Beach, in ambele fiind invins de jucatori din generatia sa, Alexander Zverev (5 ATP), respectiv Frances Tiafoe (41 ATP).

In prima runda de la Tokyo, acesta a intampinat o rezistenta solida din partea unul alt jucator de viitor, Hyeon Chung (23 ATP), insa la final, canadianul a fost mai puternic, reusind sa se impuna cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2.

Ambii jucatori au impresionat la capitolul „serviciu” in prima runda de la Tokyo. Daca Stan a castigat 97% din punctele jucate cu primul serviciu si a servit 10 asi, Denis a castigat 79% din punctele jucate cu prima minge, servind 14 asi. La Tokyo se joaca in sala, pe o suprafata hard, iar in aceste conditii, serviciul este o arma extrem de importanta. Mizam pe un prim set echilibrat, in care sa se joace minim 10 game-uri.

Pronostic : Peste 9,5 game-uri in primul set – cotă 1,53

Lasă un răspuns