DISTRIBUIȚI

Suedia și Argentina fac parte din cea mai echilibrată grupă a Campionatului Mondial de handbal masculin, cel puțin după rezultatele înregistrate în prima etapă.

În Grupa D s-au marcat cele mai puține goluri – medie de 49.3 goluri în prima rundă – și nicio reprezentativă nu a câștigat la mai mult de trei goluri diferență. Din acest punct de vedere, confruntarea dintre cele două echipe naționale, programată duminică, de la ora 19:30, la Copenhaga, se anunță foarte interesantă.

CE TREBUIE SĂ REZOLVE SUEDIA

Suedia are din nou o echipă capabilă să se bată pentru medalii la turneele finale. Eliminată de Franța cu dificultate în sferturile de finală ale Mondialului din 2017 și vicecampioană europeană în 2018, selecționata condusă de Kristjan Andresson are ambiții mari și la această competiție.

Nordicii au învins Egipt cu 27-24, dar victoria a fost mai greu obținută decât o arată scorul. Suedia și-a făcut însă singură meciul mai greu, problema constanței fiind cea care trebuie rezolvată de antrenorul islandez. Asta s-a văzut și în pregătiri, când după un succes cu 29-18 în fața Rusiei, a doua zi aceeași echipă a terminat la egalitate, 29-29, tot cu Rusia.

UN SPANIOL CU NUME CONDUCE ARGENTINA

Argentina a venit la Campionatul Mondial fără principala vedetă, Diego Simonet de la Montpellier (MVP în turneul Final Four al Ligii Campionilor în 2018), dar și fără alți doi jucători de bază, Federico Pizarro și Pablo Vainstein. Și fără ei, campioana Americii de Sud a reușit să producă una din surprizele de până acum, 25-25 cu Ungaria. Sud-americanii puteau să și câștige partida, deși au pornit cu 0-5, dar maghiarii au egalat în ultimul minut.

Pe banca tehnică a Argentinei stă un antrenor cu mare experiență, spaniolul Manuel Cadenas, în prezent tehnician și al echipei Brest Meshkov în Liga Campionilor.

NU MAI E LOC DE SURPRIZE CU SUEDIA

Suedia nu poate să treacă ușor peste faptul că Argentina a produs în urmă cu 8 ani una din cele mai mari surprize din istoria Campionatului Mondial, când a învins-o chiar la ea acasă cu 27-22. De atunci, nordicii i-au tratat foarte serios pe sud-americani și au câștigat toate cele trei jocuri la o diferență minimă de 9 goluri, fără a primi niciodată mai mult de 17 goluri.

La ediția trecută în Franța, Suedia a surclasat Argentina cu 35-17.

Pronostic : Peste 49,5 goluri – cotă 1,49

Lasă un răspuns