DISTRIBUIȚI

Două dintre echipele de Serie A cu ambiţii europene, Torino şi Fiorentina, se luptă pentru un loc în sferturile de finală ale Cupei Italiei, drumul mai scurt către prezenţa într-o competiţie continentală.

TOSCANII NU AU CÂŞTIGAT LA TORINO, ÎN CUPĂ

Cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul direct din acest sezon de Serie A, disputat în octombrie, pe acelaşi stadion, dar tradiţia duelurilor din Cupa Italiei le este favorabilă piemontezilor.

Torino este neînvinsă acasă în faţa Fiorentinei, în această competiţie, iar în patru din cele cinci întâlniri nu a primit gol. Cea mai recentă confruntare a avut loc tot în optimile de finală, în sezonul 2008/09, când formaţia granata s-a impus cu 1-0.

TORINO ARE ŞANSA DE A EGALA O PERFORMANŢĂ VECHE DE 25 DE ANI

În cazul în care va câştiga în faţa Fiorentinei, Torino se va califica pentru al doilea an la rând în sferturile de finală ale Cupei Italiei, trofeu pe care l-a cucerit în cinci rânduri. Ultima oară când Toro a depăşit optimile în ani consecutivi a fost în sezoanele 1992/93 (a câştigat competiţia) şi 1993/94.

ASUL DIN MÂNECA LUI STEFANO PIOLI

În condiţiile în care nu a strălucit în deplasare în acest sezon, gruparea viola are şansa a doua în partida de duminică după-amiază. Totuşi, Stefano Pioli a primit o mână de ajutor din partea conducerii, care a rezolvat transferul lui Luis Muriel, de la Sevilla.

Atacantul columbian, care a mai evoluat în Italia pentru Udinese, Lecce şi Sampdoria, a avut un debut fulminant: a dat un hat-trick în amicalul câştigat cu 6-0 în faţa lui Hibernians. Noua achiziţie a toscanilor are şanse mici de a juca titular la Torino, dar poate fi o soluţie pe parcursul meciului.

Pronostic : pauză sau final X – cotă 1,69

Lasă un răspuns