DISTRIBUIȚI

Universitatea Craiova și Gaz Metan Mediaș sunt două dintre formațiile care au impresionat în acest an, dar ultimele meciuri ale lor au lăsat un gust amar fanilor, în prag de sărbători. În precedenta rundă, contrar așteptărilor, oltenii lui Devis Mangia au cedat clar cu 0-3 la marea decepție a anului, Dinamo București, în timp ce trupa lui Mihai Teja a fost învinsă meritat de rivala județeană FC Hermannstadt, chiar pe teren propriu, cu 0-2.

Meciul de miercuri, 19 decembrie, ora 20:00, are o miză extrem de mare pentru ambele oponente. Aflată la opt puncte de lider, Universitatea trebuie să bată pentru a fi sigură că va ierna pe podium. Acum, ”alb-albaștrii” sunt pe locul 3, cu 35 de puncte, cu doar două mai puține decât Viitorul. Dincolo, Gazul pierde ritmul în lupta pentru ”play-off”, fiind pe locul 7, cu 28 de puncte.

GOLURI GARANTATE PE ”ION OBLEMENCO”?

Înfrângerea cu Dinamo a fost prima partidă oficială, după zece jocuri, în care craiovenii nu au reușit să marcheze măcar o dată. În continuare, Universitatea are a doua ofensivă a Ligii 1, cu 35 de goluri. Acasă, Mitriță și compania au înscris minim un gol în fiecare din ultimele șapte reprezentații, în aceste jocuri fiind de fiecare dată neînvinși.

Fanii așteaptă o eventuală revenire a lui Koljic, absent din motive medicale contra lui Dinamo. Bosniacul este printre cei mai productivi atacanți, cu 10 goluri, având o medie impresionantă de un gol marcat la 100 de minute!

În schimb, apărarea craioveană dă tot mai multe rateuri. Universitatea a încasat câte un gol în primele 45 de minute în fiecare din ultimele trei runde.

FĂRĂ VICTORIE DE CINCI ETAPE

Gaz Metan nu a mai câștigat în Liga 1 în ultimele cinci etape, iar Teja are motive de îngrijorare în perspectiva partidei cu Universitatea. În ultimele patru meciuri, medieșenii au primit de fiecare dată câte două goluri.

Partea pozitivă e că Mediașul se descurcă bine afară: un singur eșec au ardelenii în ultimele șase deplasări, 1-2 la FCSB.

În tur, Gazul a câștigat cu 3-2.

ECHIPE AGITATE: MULTE ”GALBENE” ȘI PENALTY-URI

Fundașul dreapta Crețu și mijlocașul Aurelio sunt suspendați la oaspeți. De-altfel, ambele echipe se arată ca fiind extrem de indisciplinate. Practic, la olteni, nu mai puțin de patru jucători se află la limita suspendării: Mitriță, Bancu, Bărbuț și Briceag.

Reamintim că Universitatea este lideră la penalty-uri, cu 12 lovituri de pedeapsă primite, iar Gaz Metan stă prost, având la activ șase penalty-uri ”contra”.

Pronostic : 1x & peste 1,5 goluri – cotă 1,77

Lasă un răspuns