DISTRIBUIȚI

Chiar şi fără Cristiano Ronaldo, suspendat, Juventus a câştigat fără probleme la mijlocul săptămânii în Liga Campionilor, 3-0 cu Young Boys Berna şi îşi continuă startul perfect de sezon. Acum, campioana Italiei se îndreaptă spre un nou record: cele mai multe victorii consecutive la începutul unei ediţii de Serie A.

ROMA A CÂȘTIGAT PRIMELE 10 MECIURI ÎN 2013
Sâmbătă, de la ora 19:00, împotriva lui Udinese, Juve are şansa de a obţine a noua victorie în tot atâtea etape. Asta ar însemna egalarea seriei-record a clubului în startul Serie A, pe care a reuşit-o formaţia pregătită de Fabio Capello, în sezonul 2005/06.

Însă recordul absolut pentru campionatul italian încă le aparţine celor de la AS Roma. Capitolinii au câştigat primele 10 meciuri din Serie A în sezonul 2013/14, când antrenor era Rudi Garcia.

CIFRE EXCELENTE PENTRU JUVENTUS LA UDINE
“La Vecchia Signora” e clar favorită în faţa friulanilor. Nu doar datorită diferenţei de valoare, ci şi prin prisma tradiţiei. Juventus este echipa în faţa căreia Udinese a pierdut cele mai multe meciuri în Serie A (59). Ultima victorie pe teren propriu a gazdelor de sâmbătă o găsim abia în aprilie 2010, un 3-0 decis de Alexis Sanchez, Pep şi Antonio Di Natale.

Mai mult decât atât, în patru din precedentele opt partide disputate la Udine, torinezii au marcat cel puţin patru goluri. Anul trecut a fost 6-2 în favoarea oaspeţilor, deşi aceştia au jucat în inferioritate numerică mai mult de o oră, după eliminarea lui Mario Mandzukic.

DOUĂ ABSENȚE IMPORTANTE LA JUVE
Max Allegri nu se va putea baza la acest meci pe Sami Khedira şi Daniele Rugani, ambii accidentaţi. În schimb, revine Mattia De Sciglio, care ar putea juca din primul minute pe partea stângă a apărării, pentru ca Alex Sandro să poată fi menajat.

STARUL ÎN ASCENSIUNE DIN UDINE
Argentinianul Rodrigo De Paul are un start de sezon foarte bun, cu 4 goluri şi două pase decisive, însă nu e singura armă pe care friulanii o au în tentativa de a-i pune piedică liderului. Conaţionalul său Ignacio Pusetto este starul în ascensiune al echipei.

Mijlocaşul ofensiv de 22 de ani a fost transferat în această vară de la Huracan, în schimbul a 8 milioane de euro, după ce a reuşit 9 goluri şi 7 assisturi în sezonul trecut. Primele apariţii în tricoul lui Udinese nu au justificat suma cheltuită pentru achiziţionarea sa, dar prestaţiile sale au continuat să crească. Totul a culminat cu golul marcat în runda trecută, la Bologna.

Udinese a pierdut în cele din urmă pe Dall’Ara, dar e posibil să fi câştigat un jucător pentru viitor.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Torinezii au marcat 6 goluri (din totalul de 16) în ultimul sfert de oră al partidelor. * Juve nu e lider doar în clasamentul din Serie A, ci şi în topul posesiei (59,3%), al şuturilor la poartăpe meci (21) şi al acurateţii paselor (88,8%). * Cristiano Ronaldo are 23 de şuturi pe poartăîn acest sezon de Serie A. Sunt şase echipe care nu au atins acest număr: Parma, Empoli, Chievo, Cagliari, Bologna şi Frosinone.

Pronostic : victorie Juventus – cotă 1.38

Lasă un răspuns