DISTRIBUIȚI

Nici în cele mai negre scenarii, norvegienii nu și-au imaginat că naționala lor de aur va fi pe ultimul loc la startul grupei principale a Campionatului European de handbal feminin din Franța. Norvegia pornește cu zero puncte în grupa de la Nancy, înaintea partidei cu Ungaria de vineri, de la ora 22:00, iar singura șansă să mai spere măcar la un meci de clasament pentru locurile 5-6 la Paris este să câștige tot în faza a doua a competiției.

UNGARIA CONTESTĂ POZIȚIA ROMÂNIEI

Ungaria are o evoluție decentă în Franța, având în vedere că a sosit cu un lot ciuntit de accidentări, retrageri și concedii maternale. Kim Rasmussen are nu mai puțin de 14 absențe, numărate de presa maghiară, dar a reușit să acceadă în Main Round cu două puncte, după o victorie cu 32-26 în fața Spaniei.

Ungaria a cedat cu 28-25 în fața Olandei, în meciul de debut, dar echipa a depășit cu bine acel moment. Teoretic, selecționata maghiară ar fi prima echipă care contestă calificarea României în semifinale la această ediție a turneului final, dar până la meciul direct din 12 decembrie are nevoie să treacă peste selecționata nordică.

NORVEGIA NU POATE FI SUBESTIMATĂ

Norvegia vine la meciul cu Ungaria după cea mai clară înfrângere suferită în istoria competiției, 23-31 cu România. Până miercuri seara, nordicele nu pierduseră niciodată la o diferență mai mare de cinci goluri.

Absențele interilor Nora Mork și Amnda Kurtovic, dar și lipsa de formă a unor sportive cheie, în frunte cu Stine Oftedal, au fost evidente până acum. Norvegia nu trebuie subestimată însă niciodată, iar într-o anumită conjunctură încă mai poate să se gândească la semifinale. În primul rând, trebuie să câștige tot, apoi să fie ajutată și de România, în special în meciul cu Olanda.

NORDICELE, PATRU VICTORII LA RÂND

Ungaria și Norvegia au fost adversare înainte de Euro la un turneu amical, iar nordicele au câștigat cu 25-19. Campioana Europei a câștigat ultimele patru partide directe. Ungaria a câștigat pentru ultima dată la Euro 2014, scor 29-25, dar nordicele au jucat atunci cu rezervele.

Pronostic : peste 48,5 goluri – cotă 1,45

Lasă un răspuns