DISTRIBUIȚI

Tragerea la sorți pentru ”16”-imile Cupei României a generat un mare entuziasm la Alba Iulia. Faptul că localnica Unirea urmează să joace cu FCSB, cea mai populară echipă din România, este echivalent cu o veritabilă sărbătoare. Mai ales că suntem în anul Centenarului!

MECIUL SE JOACĂ LA ZLATNA
Bucuria este însă doar pe jumătate… Din motive organizatorice, dar mai ales din cauza faptului că meciul este considerat unul de audiență maximă, partida trebuie să se desfășoare în nocturnă. Stadionul ”Cetate” nu are o astfel de instalație, iar costurile de închiriere pentru un asemenea sistem de iluminare sunt peste posibilitățile albaiulienilor. S-a ales, astfel, să se joace la Zlatna, acolo unde este cel mai apropiat stadion cu „nocturnă”.

Din păcate, stadionul este prea mic pentru a-i primit pe toţi cei interesaţi. 3.200 de locuri, pe gradene metalice, sunt disponibile, dar organizatorii vor să mai aducă o tribună mobilă cu aproximativ 1.000 de scaune. Meciul se joacă joi, 27 septembrie, de la ora 21:30.

„UNIRIȘTII”, DEZAMĂGIȚI
Tehnicianul echipei de Liga a 3-a, Adrian Bicheși, s-a arătat supărat din cauza faptului că duelul se va juca la Zlatna: „Normal că suntem dezamăgiți că nu jucăm acasă! Steaua, mereu la Alba Iulia a avut probleme, aici publicul era mai entuziasmant, mai alături de noi! Dar nu e singura dezamăgire fotbalistică a mea ca și albaiulian. Aici dezamăgirile sunt foarte multe. Suntem o gașcă de nebuni care încercăm să facem ceva, dar suntem singuri, nebăgați în seamă”.

Bicheși face referire la memorabilul meci din 1 mai 2010, când, în prima ligă, Unirea învingea Steaua cu 2-1!

AFC Unirea 1924 Alba Iulia, structură sportivă creată după desființarea, în 2012, a vechiului club istoric, este pe locul 5 în seria a IV-a din cel de-al treilea eșalon. În ultima etapă, Unirea a remizat acasă, 0-0, cu rivala județeană Metalurgistul Cugir.

Ardelenii au ajuns în această fază după ce au trecut de Avrig (1-0), Sănătatea Cluj (1-0) și Industria Galda 8-6 (după lovituri de departajare, 2-2 după 120 de minute).

FCSB, ATAC LETAL. INTRĂ MAI MULTE REZERVE?
Liderul la zi din Liga 1 a marcat 14 goluri în ultimele 7 meciuri din toate competițiile, adică două goluri pe meci.

În ultimii ani, ”roș-albaștrii” nu au pus mare preț pe Cupa României. Ultima dată când FCSB a pus mâna pe trofeu a fost în ediția 2014-15. În ediția trecută, bucureștenii au fost eliminați în sferturile de finală de Hermannstadt, atunci în Liga 2, după un 0-3 la Sibiu!

Așa cum era oarecum previzibil, în formula de start se vor regăsi mai multe rezerve. După victoria din campionat cu Dunărea Călărași (2-0), Nicolae Dică a anunțat: „Jucăm din trei în trei zile și cu siguranță vor intra jucători care au evoluat mai puțin în ultima perioadă”.

Pronostic : peste 2,5 goluri – cotă 1,40

Lasă un răspuns