DISTRIBUIȚI

Cupa României a ajuns în faza optimilor de finala, iar Universitatea Cluj va primi miercuri vizita prim-divizionarei Astra Giurgiu, de la ora 19:00. U Cluj este în liga a doua și trage la promovare, iar calificarea în sferturi ar reprezenta o performanță excelentă pentru trupa lui Mircea Cojocaru. La Astra stă pe bancă un fost antrenor al „Sepcilor Roșii”, Gigi Mulțescu.

Gheorghe Mulțescu, care a antrenat aproape 30 de echipe de club in cariera sa de 29 de ani, a pregătit-o pe U Cluj timp ce câteva luni, în anul 2007. Fricțiunile cu conducerea au dus la debarcarea rapidă a lui Mulțescu, care se află în acest moment în plină luptă pentru playoff, cu Astra. Având în lot jucători valoroși precum Iliev, Erico, Llullaku, Alibec sau Zoua, giurgiuvenii sunt pe locul 6 în prima ligă (golaveraj 16-11 după 13 etape), dar vin după un 0-3 sec pe teren propriu, cu Universitatea Craiova.

MENGOLO, TITULAR ÎN ATAC CONTRA FOSTEI SALE ECHIPE
Chiar dacă începuse sezonul cu 9 etape la rând fără eșec, Astra Giurgiu are acum 3 înfrângeri în ultimele 4 meciuri de campionat și a primit 6 goluri în această serie, de la Craiova (0-3), CFR Cluj (1-2) și Viitorul (0-1). Camerunezul Justin Mengolo, fost atacant la U Cluj în 2014, ar putea fi titular în atac, contra fostei sale echipe, la fel cum se va întâmpla și cu fundașii Raul Crișan și Erico da Silva. Născut la Cluj-Napoca, mijlocașul Laurențiu Buș revine și el ca adversar pe terenul Universității, pentru care a jucat între 2007 și 2009.

U CLUJ ARE CEL MAI BUN ATAC DIN LIGA A DOUA
U Cluj este pe locul 5 în divizia secundă, cu golaveraj 31-13 după 14 etape și cel mai bun atac din serie. Fără eșec de 7 etape consecutive, U Cluj vine după un 4-0 acasă cu ACS Poli Timișoara („dublă” reușită de Gavra) și a strâns 10 puncte în ultimele 4 runde, cu 14 goluri marcate! U Cluj are în lot jucători experimentați precum Abrudan, Sepsi, Cordoș, Florescu, Goga, Giurgiu sau Gavra, iar „Șepcile Roșii” sunt favorite la promovare, având de recuperat doar 5 puncte până la liderul Chindia. Astra Giurgiu și U Cluj nu s-au mai întâlnit din sezonul 2014-2015 al Ligii I, în care s-au înregistrat două remize, 1-1 la Giurgiu și 0-0 la Cluj.

Pronostic : șansă dublă 1X – cotă 1,88

Lasă un răspuns