DISTRIBUIȚI

Duminică, 23 septembrie, pe ”Cluj Arena”, de la ora 18:00, în etapa a 8-a din Liga 2, avem parte de un derby între continuatoarele a două echipe istorice, susținute necondiționat de tifoserii pătimașe.

Contextul acestui sezon aduce un tonus mai bun pentru vizitatori. „U” Cluj este doar pe poziția a 8-a, cu 12 puncte din șapte partide, în timp ce Petrolul ocupă un loc de baraj, 3, cu 16 puncte.

Oricum, ne așteptăm la o atmosferăspectaculoasă în tribune, peste nivelul Ligii 1.

ANTRENORUL GAZDELOR, VIITOR INCERT”U” Cluj nu se ridică, deocamdată, la nivelul așteptat de fani, mai ales că în vară s-a investit mult în lot. Pentru ”șepcile roșii” activează fotbaliști experimentați, o parte dintre ei trecuți și pe la echipele reprezentative: Abrudan, Cordoș, Sepsi, Florescu, Giurgiu, Goga sau Gavra.

Firește, criticile se îndreaptă asupra tehnicianului Adrian Falub, zvonurile privind înlocuirea sa fiind tot mai insistente. Jocul de duminică ar putea fi crucial.

Falub, după eșecul din ultima etapă, 1-2 la Pitești, s-a arătat totuși încrezător: ”Lupta la promovare rămâne în continuare deschisă. Acum pe primele două locuri sunt două echipe, Clinceni și Snagov, la care nu ne aşteptam. Cred că le va fi şi lor greu să rămână acolo. Părerea mea este că într-o luptă pe termen lung, tot echipele care îşi propuseseră la început promovarea vor ajunge în frunte. Este greu să rezişti într-un campionat cu 38 de meciuri. Pe mine mă interesează ceea ce facem noi. Mergem acasă şi ne pregătim să batem Petrolul duminică”.

MECI SPECIAL PENTRU LEO GROZAVU
Nici Leo Grozavu nu a trăit până deunăzi clipe prea plăcute, dar Petrolul și-a revenit, vizitând Clujul după ce a reușit trei victorii succesiveîn campionat.

Grozavu va reveni la Cluj, în calitate de adversar, după ce a pregătit Universitatea în sezonul 2005-06.

INFORMAȚII UTILE

  • Universitatea Cluj a câștigat toatemeciurile de pe teren propriu din actuala ediție de Liga 2, marcând cel puțin două goluri în fiecare meci. În schimb, ardelenii au pierdut toate duelurile externe din eșalonul secund!
  • Clujenii încep bine jocurile de acasă: 7 din cele 10 reușite de pe teren propriu au venit în prima repriză.
  • Petrolul nu a primit niciun gol în ultimele trei meciuri de campionat.
  • Revenirea lui Laurențiu Marinescu, experimentatul mijlocaș ofensiv de 34 de ani, este decisivă în redresarea ”găzarilor”. Acesta a deschis scorul în minutul 90 al victoriei petroliste din ultima etapă, 2-0 cu ASU Politehnica.
  • Deși cele două cluburi s-au reorganizat, dacă ne raportăm la meciurile directe istorice dintre ”U” Cluj și Petrolul, constatăm că ploieștenii au câștigat șase din ultimele șapte dueluri cu ”alb-negrii”!

Pronostic : peste 2,5 goluri – cotă 2,00

Lasă un răspuns