DISTRIBUIȚI

Miercuri, 26 septembrie, de la ora 16,00, pe arena ”Motorul” din Arad se întâlnesc, în ”16”-imile Cupei României, două dintre numele de tradiție din fotbalul nostru. Ambele sunt continuatoare ale celebrelor UTA și Politehnica Iași, dar activează acum în ligi diferite.

”Bătrâna Doamnă” a adunat 13 puncte după opt etape de eșalon secund, iar Politehnica Iași, cu 14 puncte în nouă runde, gravitează în zona ”play-off” a elitei.

POLI, DRAGOSTE NESTATORNICĂ
Ionuț Popa a fost cel mai iubit antrenor din istoria contemporană a Politehnicii Iași, fiind întâmpinat de fiecare dată cu entuziasm de fanii de sub Copou. În stilul caracteristic, versatul tehnician, acum pe banca arădenilor, a declarat că nu-l interesează în mod special duelul de miercuri: ”Voi juca cu rezervele. Cupa este o competiţie la care eu nu subscriu. Am problemele mele în campionat, am meci pe teren propriu după cel din Cupă şi nu vreau să risc să joc cu titularii. Acesta e punctul meu de vedere. Cupa nu este un obiectiv pentru noi, e clar. Este un meci care trebuie jucat şi atât. Mă bucur că joc cu Poli Iaşi, o echipă dragă mie, un oraş care îmi este la suflet, dar mai sunt puţine persoane la club din perioada în care am antrenat eu acolo. Le doresc celor de la Iaşi să câştige Cupa României dacă asta îşi doresc. De ce nu… Şi Voluntariul a reuşit”

În ciuda acestei declarații, să nu uităm că într-o situație mai gravă, pe când era la ACS Poli, Popa i-a dus pe ”alb-violeți, în 2017, până-n semifinalele Cupei României!

STOICAN, PE VAL
Iașul merge foarte bine în campionat, acolo unde, sub comanda lui Flavius Stoican, ”alb-albaștrii” au trei victorii successive: 3-0 cu Chiajna, 3-2 cu Voluntari, 1-0 cu Dinamo.

UTA a pierdut ultimele două meciuri din campionat, 1-2 la Snagov și 0-1 cu Clinceni. De notat că toate cele trei goluri primate în aceste jocuri au venit după minutul 60!

Pronostic : 2-4 goluri – cotă 1,54

Lasă un răspuns