DISTRIBUIȚI

Etapa a zecea din La Liga debutează cu partida dintre Valladolid și Espanyol, două dintre cele mai în formă echipe din Spania, dar pe care nu mulți ar fi mizat la startul sezonului. Cele două revelații ale începutului de sezon sunt pe locul 2, respectiv 6, în Primera Division.

Valladolid vine după cinci etape fără înfrângere, din care ultimele patru sunt victorii. Alb-violeții (locul 6) sunt doar la trei puncte în spatele liderului Barcelona, cu 15 puncte după nouă runde. Valladolid face cel mai bun sezon al său din ultimii 19 ani la revenirea în prima ligă spaniolă. De atunci nu au mai avut alb-violeții patru victorii la rând.

VALLADOLID, APROAPE DE O PERFORMANȚĂ NEÎNTÂLNITĂ DIN ANII 50
În acest sezon, doar Barcelona și Alaves au învins-o pe Valladolid. În cinci deplasări, nu a cunoscut înfrângerea, primind doar două goluri. Nouă dintre cele 15 puncte au fost obținute departe de arena Jose Zorrilla.

Cu Espanyol, jucătorii din Castilla ar putea lega cinci victorii, ceea ce Valladolid a mai reușit doar o dată, în anii 50! În plus, ar ajunge, cel puțin temporar, co-lider în Primera, ceea ce nimeni nu ar fi crezut imaginabil în urmă cu doar câteva luni.

ECHIPA LUI RONALDO ESTE PESTE REAL MADRID ÎN CLASAMENT
Venirea lui Ronaldo Nazario la conducerea echipei alb-violete pare să fi fost de bun augur. 13 din 18 puncte posibile a cucerit Valladolid de când fostul star brazilian a devenit acționar majoritar al echipei. Astfel, formația lui Sergio Gonzalez este, înainte aceste etape, peste Real Madrid în clasament!

Espanyol stă chiar mai bine în clasament decât Valladolid. Alb-albaștrii sunt pe locul 2, cu doar un punct mai puțin decât liderul și rivala sa locală, FC Barcelona. În ultimele patru partide, echipa lui Rubi e neînvinsă, având trei victorii și o remiză.

BORJA IGLESIAS: 5 GOLURI ÎN DOUĂ MECIURI CU VALLADOLID
Ultimele cinci întâlniri directe dintre cele două echipe s-au soldat cu câte o victorie de fiecare parte și cu trei remize. All-time, însă, Espanyol are 13 victorii în fața lui Valladolid, din 32 de meciuri. 11 partide s-au încheiat remiză, iar opt victorii au fost ale lui Valladolid.

Espanyol are o armă secretă în meciul cu Valladolid: atacantul Borja Iglesias, marcator a patru goluri în acest sezon pentru echipa catalană. În ultima rundă, la Huesca, Iglesias a marcat prima sa „dublă” pentru echipa lui Rubi. Atacantul venit de la Zaragoza în vară știe cum e să înscrie împotriva alb-violeților. În Segunda, Borja Iglesias i-a dat cinci goluri lui Valladolid în cele doar două meciuri jucate împotriva echipei alb-violete!

Pronostic : ambele marchează – cotă 1,97

Lasă un răspuns