DISTRIBUIȚI

Valladolid și Getafe își dispută un loc în sferturile de finală ale Cupei Regelui, după ce, în tur, pe Coliseum Alfonso Perez, albaștrii s-au impus la limită, 1-0.

Pe Jose Zorilla, alb-violeții vor încerca să întoarcă rezultatul din tur, marți, 15 ianuarie, de la ora 20:30.

Valladolid nu a mai câștigat un meci de pe 9 decembrie, iar acum vine după o remiză, 1-1, la Valencia, pe Mestalla.

VICTORIE MARE PENTRU GETAFE ÎN CAMPIONAT

Getafe, în schimb, vine după o victorie uriașă, 2-1, pe Estadio de la Ceramica, din Villarreal, acolo unde a marcat golul victoriei în minutul 89 al meciului, iar gazdele au ratat un penalty în prelungiri, prin Ekambi.

Madrilenii sunt echipa mai în formă, dat fiind că, în ultimele nouă jocuri, au pierdut o singură dată, și atunci la limită, 1-2, cu Barcelona, campioana și liderul campionatului.

GETAFE, NEÎNVINSĂ ÎN 11 DIN 12 DEPLASĂRI

Nu doar forma actuală o recomandă pe Getafe ca favorită la calificare, ci și faptul că madrilenii sunt extrem de redutabili în deplasare. În acest sezon, Getafe a pierdut într-o singură „deplasare”, 0-2 pe Santiago Bernabeu. În rest, a câștigat de patru ori „afară” și a remizat de șapte ori! Un rezultat de egalitate i-ar fi suficient și pe Zorilla echipei lui Jose Bordalas pentru calificarea în „sferturile” Cupei.

În sezonul trecut, niciuna dintre cele două echipe nu a ajuns până în această fază a Cupei Regelui, fiind ambele eliminate în 16-imi de finală. Getafe a fost eliminată de Alaves, iar Valladolid, de Leganes.

GETAFE A JUCAT DE DOUĂ ORI FINALA CUPEI

„Albaștrii” au o relație specială cu această competiție, ajungând de două ori în finala Cupei Regelui, chiar în ani consecutivi. În 2007, Getafe a pierdut finala, 0-1, în fața Sevillei, pe Santiago Bernabeu, pentru ca în anul următor, 2008, să plece steagul în fața Valenciei, 1-3, pe Vicente Calderon.

Valladolid are, la rândul său, o finală jucată, în 1989, și pierdută în fața lui Real Madrid cu 0-1.

EGALITATE PERFECTĂ STATISTICĂ

În ultimele șase întâlniri directe dintre Getafe și Valladolid, e egalitate perfectă: ambele s-au impus de câte două ori, iar de două ori s-a terminat egal. Egalitatea persistă și „all-time”: din cele 14 dueluri anterioare, fiecare a câștigat câte 5, iar patru s-au încheiat remiză.

Pronostic : se vor marca între 2 și 4 goluri – cotă 1,62

Lasă un răspuns