DISTRIBUIȚI

Espanyol a pus capăt, vineri, unei serii de trei înfrângeri consecutive, câștigând acasă, 1-0, cu Leganes, în etapa a 18-a din La Liga. Marți, de la ora 21:30, „perușii” vor da piept cu Villarreal, în deplasare, pe Estadio de la Ceramica, în turul optimilor Cupei Regelui.

ÎN CAMPIONAT, S-A IMPUS CLAR ESPANYOL

„Submarinul galben” e neînvinsă în ultimele patru partide jucate, dar ultimele trei dintre acestea au fost tot atâtea remize, chiar dacă între acestea a fost și un 2-2 cu Real Madrid.

În luna octombrie, cele două s-au confruntat în campionat, în etapa cu numărul 8, pe RCDE Stadium (Cornella de Lobregat). Alb-albaștrii s-au impus clar atunci, cu 3-1, reușind primul succes în fața „galbenilor” după șase dueluri directe fără victorie.

Espanyol nu poate miza pe Hermoso și pe Sergio Garcia la acest meci, în timp ce Villarreal îi are indisponibili pe Bruno și Miguelon.

”SUBMARINUL GALBEN” NU FACE FAȚĂ PE ATÂTEA FRONTURI

Villarreal avea ca obiectiv la începutul sezonului calificarea în cupele europene, dar pe parcurs situația s-a schimbat. Acum, „Submarinul galben” își propune doar să rămână în prima ligă, dată fiind situația complicată din clasament.

În acest context, e greu de crezut că echipa castelloneză va reuși să se concentreze și pe Cupă, mai ales că s-a calificat și în fazele eliminatorii ale Europa League.

VILLARREAL A MAI UMILIT-O ÎN CUPĂ PE ESPANYOL

Espanyol nu are amintiri frumoase din Cupa Regelui cu Villarreal. Asta pentru că „galbenii” i-au administrat echipei catalane una dintre cele mai usturătoare corecții pe care le-a înregistrat vreodată în Copa del Rey. S-a întâmplat pe finalul anului 1992, pe terenul lui Espanyol, iar Villarreal era încă în Segunda și nu cunoscuse niciodată Primera Division.

La pauză, Villarreal deja avea 4-0, iar până la final ambele echipe au mai marcat câte un gol. S-a încheiat 5-1 pentru oaspeții de atunci, iar jucătorii lui Espanyol au declarat la acea vreme că „au simțit o rușine fără egal” după acea umilință.

TRANSFER IMPORTANT AL LUI VILLARREAL

Înaintea acestei partide, Villarreal a reușit să realizeze un transfer important. Mijlocașul spaniol Vicente Iborra (30 de ani), a fost achiziționat de la Leicester în schimbul a 10 milioane de euro, și va putea fi folosit în meciul cu Espanyol.

Iborra este un mijlocaș box-to-box, care s-a consacrat la Levante, dar abia la Sevilla, sub comanda lui Unai Emery, a „explodat”. În 2017, a fost cumpărat de la echipa andaluză cu 15 milioane de euro de Leicester, dar nu s-a adaptat vieții din Anglia, chiar dacă a făcut câteva meciuri foarte bune.

Pronostic : sub 2,5 goluri – cotă 1,75

Lasă un răspuns