DISTRIBUIȚI

Steven Gerrard este cel care trebuie să readucă Glasgow Rangers în prim-planul fotbalului continental. Iar fostul lider al lui Liverpool a reușit să califice „The Gers” în grupele UEFA Europa League, după un traseu fără înfrângere în preliminarii.

”Alb-albaștrii” au trecut, nu fără emoții, de Shkupi (Macedonia), Osijek (Croația), Maribor (Slovenia) și Ufa (Rusia), dar acum vor da de Villarreal, una din trupele redutabile ale Spaniei, în deplasare, joi, 20 septembrie, de la ora 19:55.

Într-o grupă în care mai sunt Spartak Moscova și Rapid Viena, Gerrard nu va putea să folosească, la debutul în grupe, un atacant important. Columbianul de 22 de ani Alfredo Morelos a înscris de șase ori în cele 14 meciuri oficiale din acest sezon, dar este suspendat pentru confruntarea cu „Submarinul Galben”.

În campionat, Rangers este pe locul 4, cu opt puncte în cinci runde.

SPERANȚELE SPANIOLILOR STAU ÎN BACCA
Dincolo, Villarreal trece printr-o criză de inspirație ofensivă. Doar două goluri în patru etape din La Liga a izbutit trupa de pe ”Estadio de la Ceramica” – victoria din weekend, 1-0 la Leganes, a însemnat primul triumf stagional.

Cele trei puncte au fost aduse de înaintașul columbian Carlos Bacca, cel care, așa cum am precizat mai sus, nu-l va putea întâlni pe Morelos, colegul său de la națională. Apropo de Bacca, acesta a ajuns la 50 de goluri marcate în La Liga, fiind la doar două reușite de Falcao, ”tigrul” care, cu 52 de goluri, este încă pe primul loc în clasamentul ”all-time” al marcatorilor columbieni în elita spaniolă.

Villarreal CF și Glasgow Rangers sunt la al doilea duel european direct. În 2005-06, ele s-au întâlnit în Champions League: a fost 2-2 în Scoția, respectiv 1-1 în Spania.

Atenție: Villarreal are un procentaj bun în cupele europene: 48,73% victorii de la debutul, la începutul acestui secol, în competițiile continental.

  • Pronostic : victorie Villarreal – cota 1,36

Lasă un răspuns