DISTRIBUIȚI

Derby-ul Comunității Valenciene, Villarreal – Valencia, opune două echipe obișnuite cu cupele europene și cu locurile fruntașe în clasament, mai degrabă decât cu situația de acum din clasament.

SEZONUL A ÎNCEPUT PROST ȘI ÎN LA LIGA ȘI ÎN EUROPA
„Liliecii” ocupă locul 17, cu doar 3 puncte, după patru runde, iar în Champions League au fost învinși miercuri de Juventus chiar pe propriul teren.

„Submarinul galben” are un punct în plus în campionat și a reușit o remiză în Europa League, în fața echipei lui Steven Gerrard, Glasgow Rangers.

Meciurile dintre cele două echipe vecine geografic nu au luat niciodată prizonieri. În ultimele cinci jocuri directe, Villarreall s-a impus de patru ori, iar Valencia doar o dată. Și din punct de vedere istoric, „Submarinul” stă mai bine, cu 17 victorii, față de doar 16 ale „liliecilor”. Doar 9 meciuri s-au încheiat la egalitate vreodată între cele două.

AMBELE ECHIPE AU ABSENȚE IMPORTANTE
La capitolul absențe, Valencia nu poate miza pe Geoffrey Kondogbia la mijloc pe Estadio de la Ceramica, fostul „El Madrigal”. Garay a revenit la antrenamente, după ce a pierdut toate meciurile din acest sezon, dar sunt slabe șanse să fie apt până la ora meciului.

Dincolo, Villarreal nu-l va putea folosi pe Santiago Caseres, accidentat în urmă cu trei săptămâni. Cel mai probabil Javi Calleja îl va menaja pe Carlos Bacca, care a fost folosit și în Europa League timp de 90 de minute și a marcat un gol, dar dacă va fi nevoie, îl va introduce pe columbian pe parcurs.

Pronostic : șansă dublă X2 – cotă 1,65

Lasă un răspuns