DISTRIBUIȚI

Miercuri, de la ora 21:45, West Ham United primește vizita lui Brighton în etapa a 21-a din Premier League. „Pescărușii” lui Chris Hughton tocmai au bifat un succes important pe teren propriu, cu Everton (1-0), dar au un bilanț modest în deplasări, chiar dacă vin la Londra cu amintiri plăcute din ultimul an.

GLENN MURRAY ȘTIE SLĂBICIUNILE LONDONEZILOR

Brighton a câștigat ultimele trei dueluri directe cu West Ham, inclusiv pe cel din tur, 1-0 (gol Murray). În stagiunea precedentă, Brighton s-a impus cu 3-1 acasă și cu un surprinzător 3-0 în deplasare, de fiecare dată Glenn Murray fiind decisiv în atacul alb-albaștrilor.

Este și motivul pentru care managerul Chris Hughton va miza iar pe experiența veteranului miercuri seară, urmând ca Florin Andone să fie utilizat după pauză, pentru a revigora ofensiva oaspeților. West Ham are fundași masivi și Murray se potrivește mai bine tiparului din acest joc, în care este greu de ales învingătoarea. Etapa trecută, West Ham a jucat slab la Burnley (0-2).

BRIGHTON VINE SĂ APERE REMIZA LA LONDRA

Cele două formații care se întâlnesc la Londra, pe arena Olimpică, sunt vecine de clasament. West Ham a avut o serie minunată de rezultate în luna decembrie și se află pe locul 11 (golaveraj 27-30, sfidând problemele de lot cu care s-a confruntat tot sezonul managerul Manuel Pellegrini. Brighton este pe locul 13 (golaveraj 22-27), dar în deplasare a obținut doar două victorii și o remiză în 10 etape.

Este recunoscut faptul că Brighton practică un fotbal mult mai curajos și mai eficient pe AmEx Stadium, iar de această dată „pescărușii” se vor mulțumi cu o remiză și vor încerca să apere cât mai mult scorul alb. West Ham nu se poate baza pe mulți jucători decisivi în atac, astfel că pericolul din tabăra gazdelor va veni din partea golgheterului Anderson, care trebuie să-i alimenteze cu mingi pe atacanții Andy Carroll și Lucas Perez.

MULTE ABSENȚE ÎN ATACUL LUI PELLEGRINI

„Ciocănarii” încă nu îi au la dispoziție pe Balbuena, Fredericks, Lanzini, Reid, Sanchez, Wilshere, Yarmolenko și Chicharito, în timp ce Arnautovic este incert, dar cu siguranță nu este la capacitate fizică maximă.

Din tabăra lui Brighton lipsesc doar portarul Matt Ryan (convocat la echipa națională a Australiei) și mijlocașul columbian Izqueiredo. Se anunță o primă repriză tacticizată, cu ocazii doar la poarta oaspeților.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Brighton are doar două victorii în ultimele 23 de deplasări din campionat
  • Ultimele 3 partide directe disputate la Londra au avut mai mult de două goluri marcate
  • În ultimele trei meciuri de campionat ale lui Brighton s-au înscris de fiecare dată mai puțin de trei goluriâWest Ham are patru victorii și două eșecuri în ultimele șase etape de campionat

Pronostic : pauză sau final 1 – cotă 1,67

Lasă un răspuns