DISTRIBUIȚI

Problemele de lot continuă la Tottenham, unde Mauricio Pochettino nu are un lot numeros la dispoziție. Sâmbătă, de la ora 17:00, Spurs joacă al 210-lea derby londonez cu West Ham, în etapa a 9-a din Premier League, dar nu-i poate folosi pe Alli, Dembele, Vertonghen (accidentați la coapsă), Eriksen (dureri abdominale) și Rose (probleme la inghinali).

DUEL TACTIC ÎNTRE DOI MANAGERI ARGENTINIENI
Specialiștii au subliniat faptul că Tottenham are nevoie de întăriri în lot, în condițiile în care toată greutatea din atac va pica și sâmbătă pe umerii lui Kane și Moura. Pochettino trebuie să improvizeze în duelul managerilor argentinieni, în care ne așteptăm să vedem un joc tacticizat, concentrat pe defensivă în primele 45 de minute.

Manuel Pellegrini a reușit să redreseze corabia la West Ham, după un start înfiorător de campionat, iar londonezii au strâns 7 puncte în ultimele 3 etape. Cu un joc de pase mult mai mobil și profitând de sclipirile avute pe flancuri de Anderson și Yarmolenko, West Ham le-a învins pe Manchester United (3-1) și Everton (3-1), reușind totodată să se apere cu brio în fața lui Chelsea (0-0). Între aceste rezultate a fost încadrată și o victorie în Cupa Angliei, 8-0 cu Macclesfield.

HARRY KANE A MARCAT 5 GOLURI ÎN PRIMELE 8 ETAPE
Deși are 8 victorii în ultimele 10 etape, senzația generală este că Tottenham strânge puncte fără să impresioneze. Kane are 5 goluri marcate în acest sezon, dar sclipirile lui Moura au fost cele care au făcut diferența în ultimele luni. În plus, programul a fost blând cu Spurs în ultima vreme, pentru ca Tottenham a trebuit să joace, în ultimele 3 etape, cu Brighton (2-1), Huddersfield (2-0) și Cardiff (1-0). Tottenham vine după o victorie fără strălucire cu modesta Cardiff, unde favoriții au jucat în superioritate numerică aproape o repriză.

WEST HAM JOACĂ FĂRĂ REID, LANZINI, WILSHERE ȘI CHICHARITO
Tottenham este pe locul 5 în campionat (golaveraj 15-7), în timp ce West Ham este tot la retrogradare (locul 15, golaveraj 8-13). Am văzut goluri de ambele părți în 4 din ultimele 5 derby-uri West Ham – Tottenham, bilanțul victoriilor fiind echilibrat: câte două pentru fiecare, plus o remiză 1-1.

Nu doar oaspeții se confruntă cu probleme de lot: „ciocănarii” nu se pot baza pe Lanzini, Reid, Sanchez, Wilshere și Chicharito. Chinuit de probleme medicale în ultimii doi ani, atacantul Andy Carroll tocmai a aflat că va fi pus pe liber de West Ham, care nu mai este dispusă să-i plătească degeaba salariul săptămânal de 150.000 de lire.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Tottenham a câștigat 94 de dueluri directe cu West Ham și a pierdut 63
* Tottenham a câștigat ultimele în ultimele trei etape după ce a condus la pauză

Pronostic : ambele marchează – cotă 1.55

Lasă un răspuns